x

NOVI DETALJI O MANIJAKU IZ ČISTE: U noći se vratio u kuću, susjeda ga je pitala šta mu je...

Mirno selo u zaleđu Vodica jučer je postalo poprište nezapamćene tragedije. Čista Velika je jedno od onih mjesta za koje šira javnost ne zna, a velika većina mještana vjerojatno bi poželjela da je tako i ostalo.  Samo da podsjetimo, iako o tome već dva dana priča cijela država, u subotu popodne Tin Šunjerga prvo je ubio svoju majku Silvanu, a nekoliko sati kasnije i oca Marina. Nakon toga je otišao na tulum gdje je svojim prijateljima ispričao što je učinio. 

Uhićen je jučer oko 19 sati u Tribunju. Šunjerga je prilikom uhićenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen.

 

U međuvremenu je policija objavila kako osim 19-godišnjaka, istražuju jednog maloljetnika, 18-godišnjaka i 20-godišnjaka. Koja je uloga tih mladića u cijeloj priči, za sada nije poznato. 

 

Bilo kako bilo, o brutalnom dvostrukom ubojstvu priča cijela država, a kako ne bi malo do sada sasvim nepoznato selo u zaleđu Vodica.

 

Ubio i svog psa?

 

``Jučer smo u strahu dočekivali vijesti, nije nam bilo svejedno, ipak se radi o obitelji iz našeg sela. Svi pričaju o tome, čak su i djeca u strahu od nemilog događaja. Dosta njih danas nisu išli u vrtić i školu. Policija je u selu od jučer, dolaze brojni policajci i istražitelji kako bi ustvrdili što se zapravo dogodilo``, ispričao je za Dalmatinski portal jedan od mještana. 

 

``Dio subote proveo je s roditeljima u polju. Susjeda je začula pucanj, ali nije posumnjala na najgore. Prodavačica u trgovini vidjela ga je oko 18 sati, došao je kupiti neke sokove, čokoladu i nekoliko kutija cigareta. Vidjevši ga uznemirenog pitala ga je što mu je, na što joj je on kazao da je sve u redu. Kažu da je Tin te večeri bio s društvom u privatnoj kući, čak govore da se i povjerio prijateljima kako je napravio nešto o čemu će se pričati. No, ni njegovi prijatelji nisu to shvatili ozbiljno. Uhićeni su još trojica koji su znali za ubojstvo, no pretpostavljamo kako su se prepali i zato nisu prijavili policiji. Kažu da je mobitel razbio na vodičkom kolodvoru kako mu policija ne bi ušla u trag``, priča jedna mještanka i dodaje kako je Tin Šunjerga imao psa Zeusa kojeg je uvijek vodio sa sobom. 

 

``Vratio se po noći u selo, pas je glasno lajao cijelu noć, a nakon nekog vremena je prestao. Nije još poznato, ali čini se da je i psu oduzeo život. Čak je i na svom Facebook profilu oko 1 sat stavio fotografiju psa i postom se oprostio od njega, ali sada više nema te objave, vjerojatno je sam uklonio. Nedjeljnog jutra mještani su ga vidjeli kako šeta po selu, s rukama u džepu, viđen je i na obližnjoj benzinskoj crpki u Stankovcima kako toči benzin, a navodno nije ni platio. Tada još niko nije znao što se dogodilo``, dodaje susjeda. 

 

``Silvanin brat razbio je garažna vrata i tamo je ugledao Marina prekrivenog nekim lancunima s prostrjelnom ranom u glavi. Užasno iskustvo za sve u selu, još ne možemo doći sebi da se to sve događalo kod nas``, dodaje.

 

Tinov pradjed ubio svog oca

 

Nakon što je Tin postao osumnjičen, policija je otišla u kuću njegove djevojke jer su pretpostavili da bi se tamo mogao sakriti ili da bi i ona mogla biti u opasnosti. Inače, susjedi priznaju da je Tin bio u zadnje vrijeme problematičan, ali kažu da to ništa nije bilo pretjerano, daleko od toga da je netko mogao očekivati da će napraviti ovako nešto. 

 

``Pao je prvi razred, ali činilo se da stvari idu na bolje. Ove godine u junu trebao je maturirati. Ne možemo kazati da je bio veliki problem, fino bi se javio i pozdravio sumještane. Imao je neke mladenačke hirove, volio je adrenalin, vozio je motor i auto, otac mu je napravio paintball teren u kršu, a volio je i dresirati svog psa. Ništa ga od toga nije činilo toliko posebnim - ispričao je jedan sumještanin, koji sumnja da je Tin, kao što i selo priča, ipak koristio neke opijate``, kaže jedan sumještanin za Dalmatinski portal. 

 

Prema jednoj od teorija, Tin se usprotivio odlasku u komunu, gdje ga je otac želio poslati zbog problema s drogom. Drugi podsjećaju da ovo nije prva tragedija u ovoj obitelji. 

 

``Kažu kako je Tinov pradjed ubio svog oca``, zaključuju sumještani priču. 

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.