x

NOVI JEZIVI DETALJI MASAKRA U NJEMAČKOJ: Hrvat ubio sina (6) na njegovoj proslavi povodom polaska u školu, i nastavio da puca po gostima!

Stravično krvoproliće dogodio se u četvrtak uvečer u malom njemačkom mjestu Villingendorfu. Hrvatski državljanin Dražen Dakić (40) hicima iz vatrenog oružja ubio je svog sina (6), te 34-godišnjeg partnera njegove bivše žene i još jednu 29-godišnju žensku osobu. Vjerovatno bi ubio i donedavnu suprugu da ona u trenutku napada nije uspjela da pobjegne iz kuće i potraži pomoć kod susjeda. U kući se u tom trenutku zatekla i trogodišnja djevojčica, koja je, srećom, uspjela da se sakrije pred ubicom, te je u skrovištu dočekala dolazak policije.

Dražen Dakić se nakon ovog strašnog zločina dao u bijeg i policija mu još uvijek nije ušla u trag.

 

Ubio sina na proslavi povodom polaska u školu

 

Kako je na pres konferenciji policija izvijestila javnost, Dakić i njegova supruga već neko vrijeme živeli su odvojeno. U četvrtak uveče, na dan kada je njegov sin krenuo u prvi razred osnovne škole, a majka je tim povodom organizovala malu proslavu u kući novog partnera, otac je krenuo u svoj krvavi pohod. Oko 21.30 kroz vrt se prišuljao na terasu porodične kuće i kroz kuhinjski prozor upao u kuću.

 

- Počinitelj je iz dugog vatrenog oružja odmah počeo da puca u prisutne osobe, među kojima je bio i njegov šestogodišnji sin. Prisutni nisu imali nikakve šanse - izjavio je glavni policijski istražitelj Rolf Straub.

 

Njegova bivša supruga ipak je nekako uspjela da pobjegne iz kuće te je pomoć potražila kod susjeda koji su odmah alarmirali policiju.

 

Trogodišnja djevojčica se krila u kućni nakon masakra

 

Dolaskom na mjesto zločina, policijski službenici nisu znali da li je Dakić još u kući te su uz pomoć pristigle specijalne policijske jedinice koje su krenule u pretres kuće. Unutra su zatekli mrtvog dječaka i muškarca, dok je ranjena žena, inače, rođaka ubijenog, još davala znakove života. Ona je hitno prebačena u bolnicu gdje je ubrzo podlegla dobijenim povredama, piše Jutranji list.

 

Policajci su pretražujući kuću pronašli skrivenu trogodišnju djevojčicu. Ona nije povrijeđena, ali je sigurno preživjela veliki strah i šok. O njoj policija nije željela da daje više infromacije. Inače, na proslavi je bio i još jedan muškarac, koji je otišao da nabavi piće za proslavu i tako vjerovatno izbjegao smrt. Vratio se u trenutku kada je na mjesto zločina već stigla policija.

 

Potraga za ubicom u šumi

 

Organizovana je intezivna i opsežna potraga za Dakićem, a s obzirom da je njegova bivša supruga preživjela napad, odmah je bilo jasno ko je ubica te je policija raspisala potragu za njim i objavila njegovu fotografiju. U početku nije bilo jasno je li Dakić pobjegao pješke, s obzirom da su mještani čuli pucnjeve iz obližnje šume, ili se s mjesta zločina odvezao u ličnom automobilu, prema podacima koje je dobila policija, zelenoj ``Seat Ibizi``.

 

Iako se nagađalo da je ubica možda u šumi počinio samoubistvo, njegovo tijelo nije pronađeno i policija za sada nije razjasnila okolnosti i razloge te pucnjave. No, ujutro pomenuta ``Seat Ibiza`` pronađena je u obližnjem mjestu Herenzimernu. Stoga policija, iako ne isključuje mogućnost da je počinio samoubistvo, i dalje polazi od toga da je ubica i dalje u bijegu i to naoružan i opasan, zbog čega je lokalnom stanovništvu izdato upozorenje da izbjegavaju nenaseljena i šumska područja u blizini pomenutih mjesta. Policija je na zaključila da je ubica koristio pušku ili automatsko oružje koje vjerovatno potiče iz jugoslavenske vojske.

 

U potragu je uključeno više od 250 policajaca, koriste se helikopteri i timovi specijalizovani za potrage, a zatražena je i pomoć policije susjednih pokrajina, ali i susjednih država. Na konferenciji za medije o počinitelju je još rečeno da je rođen u BiH, te da je u Njemačkoj prije više godina već kažnjavan za delikte poput fizičkih napada i prijetnji. No, nije osuđivan na zatvorske kazne.

 

Njemački mediji u svojim izvještajima navode da osobe koji su poznavale Dakića i njegovu suprugu tvrde da je bio poznat po svojim ispadima ljubomore, a mediji prenose i da su majka i dijete bili u bijegu od Dakića, te su prije dvije nedjelje došli u Villingendorf, kod njenog novog partnera. Prema tim informacijama, krili su mjesto svog boravka te su i u školi molili da adresa novog školarca ostane nedostupna javnosti. Druge lokalne novine pišu da je jedan od razloga njihova razvoda bio finansijske prirode te da je Dražen Dakić od 2014. bio u tzv. privatnom bankrotu.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.