x

NOVI OBRT, SOBARICA IMALA I POMAGAČA: Otkriveno zašto je UBIJEN vlasnik motela kod Niša!

NIŠ - Milica Dimitrijević (27), koja je uhapšena zbog sumnje da je 5. novembra u Niškoj Banji ubila Dejana Dejančića (51), vlasnika vile „DND“, u kojoj je radila kao sobarica, i ranila recepcionera Dejana Jovanovića (42), imala je saučesnika.

Da ona i njene žrtve nisu bili sami na mjestu zločina, potvrdila je kvalifikacija djela Višeg javnog tužilaštva navedena u naredbi za sprovođenje istrage - da se ona tereti za ubistvo i pokušaj ubistva u saizvršilaštvu. Međutim, zasad nema informacija ni o identitetu njenog saizvršioca niti o motivu krvavog zločina.

 

Milica je na jučerašnjem saslušanju pred Višim javnim tužiocem negirala zločin.

 

- Nisam pucala ni u direktora, ni u Dejana Jovanovića. Dejan je ubio gazdu, pokušao je da ubije i mene, a zatim pucao u sebe - ostala je pri svom iskazu datom u policiji sobarica.

 

Kako saznajemo, istraga krvavog zločina ide u nekoliko pravaca, a ne isključuje se mogućnost da je motiv ubistva i pokušaja ubistva bila pljačka.

 

- Bilo je poznato da je Dejančić veoma imućan, pa je moguće da je zapao za oko razbojnicima koji su se povezali s Milicom kako bi ga opljačkali. On je radi zaštite imao pištolj koji je stajao u hotelu, ali je baš to oružje iskorišteno za ubistvo. Moguće je da je recepcioner pokušao da zaštiti gazdu od razbojnika, a da su mu oni oteli pištolj i pucali u obojicu - kažu izvori iz istrage.

 

Milica je nakon zločina kazala da su se gazda i recepcioner posvađali, što je dovelo do ubistva, te da je i sama jedva spasila živu glavu. Međutim, određene nedosljednosti u njenoj priči navele su policiju da posumnja u njenu verziju, pa su sprovedena dodatna vještačenja. Ključni dokaz je njen DNK pronađen na oružju kojim je zločin izvršen.

 

- Da su njeni biološki tragovi pronađeni samo na pištolju, stajala bi njena odbrana da je oružje držala u rukama, ali da nije pucala. Međutim, ono što navodi na ozbiljnu sumnju da je ona povezana sa ubistvom jeste njen DNK na okviru pištolja. Teško je objašnjivo da je okvir držala u rukama slučajno. Takođe, na njenim rukama i odjeći utvrđeno je prisustvo barutnih čestica - objašnjavaju naši sagovornici.

 

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva, saopštio je da je tužilaštvo predložilo pritvor do 30 dana.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.