x

NOVI PROJEKAT: Memo Haljevac i Seka Aleksić u filmu ``Milioner u koži siromaha``!

Krenulo ga u glumačkim vodama! Po svemu sudeći poznatog bh. umjetnika Sulejmana Haljevca MemU ćemo gledati u novom projektu scenariste ENvera Puške. Puški se očigledno dopalo kako se Memo snalazi u glumačkim vodama, s obzirom da je u hit predstavi ``Go, loš, ološ`` nadmašio očekivanja publike. Ovoga puta Memo će imati jednu od glavnih uloga u filmu ``Milioner u koži siromaha``, a veoma je zanimljiva i ekipa koja će se naći u filmu. Pored poznatih glumaca Sergeja Trifunovića i Tarika Filipovića, u novom projektu Envera Puške naći će se i uspješna folk zvijezda Seka Aleksić.

Naime, Seka Aleksić, Sergej Trifunović i Tarik Filipović bit će dio glumačke ekipe komedije “Milioner u koži siromaha”, koju njezin sarajevski scenarist Enver Puška planira snimati sljedeće godine na lokacijama u Sarajevu, Trogiru i Beogradu. Bosanskohercegovački scenarist, režiser i skladatelj, inače autor priče “Duhova Sarajeva” u kojemu se, uz Davora Janjića i Enisa Bešlagića prvi put na velikom platnu pojavila Severina, te koscenarist filma “Go West” s Tarikom, Radom Šerbedžijom i Mirjanom Karanović, zaželio se, kaže, smijeha, a i “kud ćeš veće sreće nego raditi s ljudima čija ti energija odgovara”.

 

– Volim na filmu okupiti dobro društvo... Tarik je, naravno, neizostavan, ta dijete mi je po njemu dobilo ime, a kako dugo nisam radio ni s Botom, koji me puno toga naučio, pozvao sam i njega – objašnjava Puška navodeći ime doajena jugoslavenske kinematografije Božidara Nikolića, koji je radio na filmovima “Balkanski špijun”, “Maratonci trče počasni krug”, “Ko to tamo peva”.... U njegovu će “Milioneru” biti direktor fotografije, dok se redatelj još traži. 

 

Komedija, čija se radnja odvija na području tri nekadašnje jugoslavenske republike, počiva na priči o trojici menadžera i prijatelja željnih brze zarade koji smišljaju način kako preko noći postati milijunaši. U glavnim ulogama pojavit će se Sergej Trifunović, Tarik Filipović i Sulejman Haljevac Memo, BH slikar i pobjednik četvrte sezone reality showa “Farma”, koji je kao glumac debitirao u Puškinoj kazališnoj prestavi “Go, loš, ološ”.

 

– Jedan sjedi u Hrvatskoj, drugi u Srbiji, dok ih iz Sarajeva zove treći s idejom kako zaraditi milijun. A sva trojica su, zapravo, “kokuzi”. U subotu na kavi razgovaraju kako će u ponedjeljak biti milijunaši, a dok to pričaju, nemaju čime platiti tu kafu. 

 

Priča se dalje razvija u pravcu reality showova, glazbe, svim onim čime nas bombardiraju mediji kako se ne bi mogli posvetiti sebi i misliti svojom glavom. Dio radnje odvija se i u dječjem vrtiću u kojemu sva djeca maštaju kako će biti poznati i slavni milijunaši, a nitko ne planira postati, recimo, nobelovac – otkriva Enver Puška okosnicu “Milionerova” scenarija u kojemu je predvidio ulogu i za srbijansku folk pjevačicu Seku Aleksić.

 

Seka se već okušala na velikom platnu u trećem nastavku filma “Mi nismo anđeli” Srđana Dragojevića u kojemu je glumila pjevačicu Smokvicu, a raspoložena je i za novi angažman pred filmskom kamerom.

 

– Seka je zanimljiva energija, baš kao što je čista i fina ona kojom zrači Sergej Trifunović s kojim sam se nedavno susreo u Trebinju na snimanju novog filma Emira Kusturice ”Na mliječnom putu”. Već smo razgovarali i zainteresirana je za snimanje. Seka i ja opet ćemo se naći u siječnju i zajedno proći tekst – navodi Enver Puška u čijemu će “Milioneru u koži siromaha” glumiti i Zorana Bečić, beogradska glumica rođena u Sarajevu.

 

Kći pokojnog BH glumca Zorana Bečića tumačila je jednu od uloga u Puškinu posljednjem filmu “Devet položaja samoće”, pa i ona spada u krug onih s kojima Sarajlija voli raditi.

 

– Još nisam zaokružio cijelu glumačku ekipu, moj casting agent brine o tome. Bazična financijska sredstava, a to znači vlastita, imamo. Vidjet ćemo još hoće li se priča pretvoriti u koprodukciju. Imamo još vremena, jer ne vjerujem da ćemo početi snimati prije sljedeće jeseni – zaključuje Enver Puška.

(slobodnadalmacija.hr/ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.