x

NSBiH upriličio seminar za portparole klubova i novinare!

Na Trening centru NSBiH u Zenici danas je upriličen seminar za portparole klubova BH Telecom Premijer lige BiH i novinare koji prate rad NS/FS BiH.

Na seminaru se razgovaralo o ulozi i obavezama portparola NSBIH u organizovanju aktivnosti NSBIH, konceptu evropskih kvalifikacija i UCL/UEL, nastupima bosanskohercegovačkih klubova u UEFA takmičenjima, ulozi portparola i uslovima za rad novinara na stadionima.

 

Tako se između ostalog diskutovalo o lošim uslovima za medije, kako delegati ne daju spisak na vrijeme, te da je jako teško doći do izjava igrača i trenera. 

 

Istaknuto je kako kamermani nemaju prave pozicija, gdje bi obavljali svoj posao a što im predstavlja veliku poteškoću u radu. Naime, nemoguće je uhvatiti sve kadrove poput ofsajda, zbog čega su primorani čekati šta će kazati komentator, kako bi oni mogli objaviti.

 

U ime organizatora seminara danas su se prisutnima obratili Slavica Pecikoza, Elmir Pilav, Denis Huseinbegović, Matej Damjanović, Slađan Jeremić, Tarik Trebić, Salem Prolić iz Odjela za sudije i suđenje NS/FS BiH i Džemal Čalija iz Odjela za Takmičenje NS/FS BiH.

 

tekst : avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.