x

NURKIĆEV AGENT OTKRIO: ``Nurkić neće igrati na Evropskom prvenstvu``

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Jusuf Nurkić neće igrati na Eurobasketu.

Centar Denver Nuggetsa, prema riječima njegovog agenta Enesa Trnovčevića, najvjerovatnije neće igrati na Evropskom prvenstvu zbog obaveza prema svojoj NBA momčadi.

 

Naime, kako tvrdi Nurkićev agent, prema potpisanom ugovoru sa Nuggetsima, bh. centar je kao debitant u NBA ligi dužan igrati Ljetnu ligu.

 

“Kako sada stvari stoje, Nurkić neće igrati na EP-u. Ne zato što ne želi, ili što je s nekim u sukobu, već što je prema ugovoru, kao i svaki debitant, dužan igrati Ljetnu ligu”, kazao je Trnovčević za Dnevni avaz.

 

“Svako nepoštivanje ugovora nosi drastične sankcije i Jusuf se mora tome povinovati. Nurkićev raspored, u kojem je jedna od bitnih stavki, je odmor, odnosno oporavak gotovo i ne ostavlja prostor i za Ljetnu ligu i za pripreme reprezentacije, odnosno EP”.

 

Međutim, Nurkićev agent je istakao da bi se o nastupu bh. košarkaša na EP-u možda i moglo pregovarati s Nuggetsima, sve dok iz KS BiH nisu došli da Jusuf ljetos igra i za mladu i seniorsku selekciju.

 

“Mi smo već ovog jula bili na ivici svađe s Nuggetsima zbog toga što je Jusuf izabrao reprezentaciju umjesto Ljetne lige. No, kako u poslu nešto dobiješ, nečeg se moraš i odreći. U ovom slučaju, Jusuf se pismeno obavezao da će naredne godine igrati Ljetnu ligu. Da je bilo malo više mudrosti, a manje emocija, niti bi Jusuf obnovio povredu tijekom boravka u reprezentaciji, a na to sam upozoravao jer je već došao ‘načet’, sigurno ne bi uslijedio rastanak kakav se desio, niti bi Nuggetsi zauzeli stav kojeg sada imaju”, zaključio je agent našeg reprezentativca u razgovoru za Dnevni avaz.

 

Izvor: Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.