x

Na Grbavici zvanično započela izgradnja istočne tribine!

Danas je na stadionu Grbavica i zvanično započela izgradnja istočne tribine.

Uoči samog početka postavljanja kamena temeljca, održana je i druženje u Plavom salonu,  a zatim su članovi UO i NO kluba, te legende Željzničara, zajedno sa navijačima i brojnim medijima pristupili postavljanju kamena temeljca. 

 

``Ja sam ovdje odrastao i bio sam dijete kada se Grbavica počela praviti. Dočekao sam i sada ovaj trenutak da stadion počne da dobija izgled kakav zaslužuje i nadam se da se sa ovim neće stati, a grad Sarajevo i FK Željezničar da dobiju jedan dom koji je evropski napravljen i da naš klub ovdje igra evropske utakmice. Bilo bi dobro i za reprezentaciju da se vrati ovdje``, istakao je legenda FK Željezničar Mišo Smajlović. 

 

``Prema ugovoru koji smo potpisali izgradnja tribina će trajati 90 dana, dakle do 5. marta slijedeće godine. Kapacitet je 4.650 mjesta, a bit će galerija, dvije zone na kojima će svi posjetioci moći sići uzeti osvježavajući napitak i bit će bliža nego sjeverna tribina. Stolice će biti kao na sjevernoj tribini, a druga faza je krov. Ne želimo uzimati prevelike zalogaje, a naša najveća slijedeća želja je južna tribina``, kazao je ispred FK Željezničar Almir Hadžiosmanović.

 

Kamen temeljac za istočnu tribinu Grbavice položio je Mišo Smajlović, a samom činu prisustvovao je i nekadašnji trener Plavih Amar Osim, predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić, direktor sektora za takmičeenje u Savezu Elmir Pilav, selektor Mehmed Baždarević te brojni drugi.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.