x

Na Hastahani započela sarajevska zimska bajka: Otvoren 6. Coca Cola Sarajevo Holiday Market!

Paljenjem velike i bogato ukrašene jelke visoke oko 15 metara je u srijedu 7. decembra otvoren 6. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.  Prije samog otvorenja nastupila je DJ Santa Sister, koja će na vanjskoj bini BH Telecom Ultra Stage nastupati svakog dana do kraja trajanja Marketa. 

Posjetitelje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, koji se ove godine dešava na novoj lokaciji – parku Hastahana na Marijin Dvoru, pozdravili su direktor Marketa Alis Brkić, generalna direktorica kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo Maria Anragyrou – Nikolić, Walter Hammond, USAID, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić. 

 

Njima su se na bini prilikom paljenja jelke pridružili i Elmedin – Dino Konaković, premijer Vlade Kantona Sarajevo, te Abdulah Skaka, dogradonačelnik Sarajeva.

 

Nakon otvorenja brojni posjetitelji, njih nekoliko hiljada, mogli su prošetati sajamskim dijelom Marketa, u sklopu kojeg ove godine svoje proizvode nude brojni zakupci, a najmlađi su na svoje došli zabavivši se u Jaffa zabavnom parku.

 

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa je Coca – Cola Selo Djeda Mraza, okićeno u najljepše praznično ruho, gdje se mogu kupiti Coca – Cola suveniri, slatkiši, te slikati sa Djeda Mrazom, koji u svojoj kućici boravi svakog radnog dana od 16 do 20 sati, a vikendom od 12 do 14, te od 15 do 21 sat.

 

Nakon svečanog otvorenja u Gastro kutku na otvorenom nastupili su Sarajevski tamburaši, dok je u PAN Winter Pubu svirala grupa Gonzo.  

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market će u narednih 38 dana ponuditi obilje sadržaja svojim posjetiteljima. 

 

U PAN Winter Pubu posjetitelji će od 16:00 do 20:00 sati moći uživati u After Work Party-u, na kojem će ih svakog dana, osim 31.12, zabavljati Sarajevo Holiday Duo. 

 

Svake večeri od 21:00 sat će u PAN Winter Pubu nastupati odlični bendovi, a večeras je za dobru atmosferu zadužena grupa Dernex.

 

Market i ove godine donosi pregršt zabave za najmlađe u sklopu dječije igraonice - Argeta Junior Play House, Jaffa zabavnog parka, te BH Telecom Ultra Stage (bine na otvorenom).

 

Novitet ovogodišnjeg Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketa je Addiko klizalište, koje će svoja vrata posjetiteljima otvoriti u petak 9. decembra.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.