x

Na Jahorini održana konferencija ``Izazovi online medija - Između profesionalizma i opstanka``!

Vijeće za štampu BiH je u petak, 17. novembra na Jahorini organiziralo konferenciju za predstavnike online medija, na temu “Izazovi online medija - između profesionalizma i opstanka”. Bila je to idealna prilika za druženje i zajednički dijalog o temama koje su bitne za zajednički rad informiranja javnosti putem online medija, u skladu sa profesionalnim principima slobodnog novinarstva.

Ideja je bila da se okupe predstavnici online medija koji će u međusobnom dijalogu i razmjeni svojih iskustava definirati probleme s kojima se svakodnevno susreću u potrebi slijeđenja profesionalnih standarda novinarskog izvještavanja i borbe za opstanak na siromašnom BiH medijskom tržištu.

 

Sve alarmantniji pad profesionalnih stadarda, govor mržnje i lažne vijesti na pojedinim web portalima, te svakodnevno pojavljivanje novih web portala bez identifikacijskih podataka, impressuma, pa čak niti osnovnog kontakta, ugrožavaju online medijsku zajednicu i u profesionalnom i u ekonomskom smislu.

 

Kako zaštiti online medije koji teže ka profesionalnom i odgovornom radu u interesu javnosti i šta možemo učiniti zajedno neka su od pitanja o kojima se diskutovalo na jednodnevnoj konferenciji na Jahorini.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.