x

Na koje sve načine brak mijenja odnos dvoje ljudi!

Nekada davno je brak u život donosio mnoge promjene, od novog prezimena za žene, nove adrese, ali i mijenjano se i seksualni život.

No, što danas mladi ljudi mogu očekivati od braka? Na popularnoj Internet stranici Reddit ova je tema potaknula zanimljiv razgovor, piše Independent.

 

Neki od korisnika spomenute stranice otkrili su kako im se baš ništa u vezi s voljenom osobom nije promijenilo nakon stupanja u brak, dok su neki odvagnuli dobre i loše stvari koje im je brak donio.

 

“Dok sam još bila u vezi muškarce nije odbijala ta činjenica i nastavili su mi se udvarati, ali od kad im govorim da sam udana jednostavno se razbježe”, rekla je jedna žena.

 

Druga žena se složila i rekla kako ona i sadašnji suprug rade u istoj školi i bili su u vezi sedam godina, ali tek kad su se vjenčali kolege su ih počele doživljavati kao ozbiljan par. “Svađe su drugačije, nema onog straha da bi neka od svađa mogla dovesti do prekida veze”, otkrila je jedna žena.“Osjećaj sigurnosti i stabilnost je ogroman”, rekla je jedna od korisnica Reddita, dok je druga potaknula temu vezanu za seks u braku. “Jedina stvar koja se uistinu promijenila od kad smo u braku je seks. Kada smo hodali stalno smo se seksali, a sada nam se seks sveo na jednom sedmično”, rekla je. “Da, iako se učestalost seksa smanjila, on je postao intimniji”, otkrila je jedna od korisnica i dodala kako je jednostavno više bliskosti u odnosu.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.