x

Nadja Poplata iz Konjica brani boje BiH na SP-u!

Zahvaljujući dugogodišnjem napornom radu i trudu Karate kluba ``Igman`` iz Konjica, iznjedrio je takmičarku koja je na prethodna tri izborna takmičenja pokazala odlične rezultate, te izborila plasman u Karate reprezentaciju BiH, s kojom će od 7. - 10. novembra učestovati na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Riječ je o 17-godišnjoj Nadji Poplati, Konjičanki koja već nekoliko sezona postiže odlične rezultate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Na izbornim takmičenjima za plasman u Karate reprezentaciju BiH s kojom će učestovati na Svjetskom prvenstvu u Španiji postigla je sljedeće rezultate:

- Čitluk (21.9) - 1. mjesto
- Vogošća (05.10.) - 3. mjesto
- Bjeljina (13.10.) - 2. mjesto

Na državnom prvenstvu u karateu, koje se održalo u Tuzli, 27.04.2013. godine Nadja je osvojila drugo mjesto u svojoj kategoriji.
 
Na Svjetskom prvenstvu u Guadalakari (Španija), Nadja će se takmičiti u konkurenciji juniorki i to u borbama, kategorija - 48 kg.
 
Konjičanka Nadja Poplata sutra putuje na još jedno međunarodno takmičenje u Veneciji, a mi se nadamo da će se iz Venecije vratiti sa još kojom medaljom.

Semir Šabić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.