x

Nagle promjene vremena: Uz savjete koje vam donosimo, prestanite biti rob meteoropatije!

Nagle promjene vremena, posebice u vrijeme prijelaza godišnjih doba, mogu biti glavni krivac za glavobolje s kojima se sve teže nosite. Nakon ‘zimskog sna’ jedva ste dočekali buđenje uz temperature iznad nule, no umjesto aktivnog dana u prirodi, glavobolja vas je prikovala za krevet.

Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utječu na tlak, srce i cirkulaciju općenito, što u konačnici može dovesti do glavobolje. Osjećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamijenite savjetima koje vam donosimo i time prestanite biti rob meteoropatije.

 

Pratite vremensku prognozu

 

Kao što svakog jutra prije izlaska provjeravate kakva je temperatura kako biste donijeli odluku što obući, tako provjerite i razlikuju li se radikalno jutarnja i dnevna temperatura kako biste pripremili tijelo na ono što dolazi.

 

Ako ste jedna od onih osjetljivijih na promjene vremena, kod prvih simptoma glavobolje možete uzeti paracetamol i riješiti je se kako vam ne bi obuzela čitav dan.

 

Izađite u prirodu i aktivirajte se

 

Bilo koji oblik tjelesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno, učinit će organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promjene. Još je bolje ako se fizička aktivnost odvija u prirodi na čistom zraku.

 

“Bilo koji oblik tjelesne aktivnosti u trajanju od najmanje pola sata dnevno, učinit će organizam stabilnijim i otpornijim na vremenske promjene.”

 

Svejedno je jeste li se odlučili na brzo hodanje ili ste dio aktivnog grupnog treninga, aktivnosti u prirodi pomoći će vam da se riješite stresa i bolje osjećate, a uz to vam mogu smanjiti šanse za pojavu glavobolje.

 

Neka vaša prehrana bude raznolika i puna vitamina

 

Zdrava i pravilna prehrana bogata voćem i povrćem dobar su preduvjet za ublažavanje negativnih posljedica vremena.

 

Uz raznoliku prehranu važano je i redovito unošenje vode, po mogućnosti obogaćene kisikom. Preporuča se dnevni unos od 2 do 3 litre, ovisno o spolu i aktivnostima.

 

Zamijenite kafu biljnim čajem

 

Kako bi se lakše nosili s meteoropatijom pomoć možete potražiti u opuštanju s različitim biljnim napitcima ili obogaćivanjem obroka s dodacima prehrane.

 

Biljni čajevi poput kamilice, pasjeg trna ili limete pomažu opustiti živce. Osim što ćete uživati u raznim mirisima prirodih čajeva, oni će vam pomoći da prebrodite nagle promjene vremena sa slatkim okusom u ustima.

(nezavisne)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.