x

Nagrade za najbolje rakije i ``naj lokere``: Održan četvrti ``Spirit Fest Sarajevo``

U prelijepoj festivalskoj atmosferi završen je 4. Internacionalni Festival Žestokog pića i rakija "Spirit Fest Sarajevo".

Sala My Facea je bila premala za sve obožavatelje dobre kapljice koji su na festival došli u velikom broju i uživali do kasno u noć uz odlične rakije, žestoka pića i Classico band.

 

Na festivalu pored posjetioca mogli smo vidjeti i veliki broj ugostitelja koji su pokazali izuzetno interesovanje za festival. Festival je otvoren u 16 sati gdje su se prisutnima obratili naša poznata TV voditeljica Tanja Đurović i ispred organizacije Dejan Radović.

 

Pored degustacija i promocija na festivalu u 21 sati upriličena je dodjela plaketa za najbolje ocjenjene rakije gdje su u kategoriji od 75 uzoraka epitet velikih pobjednika festivala ponijele:

 

- AG Međugorje d.o.o. Podrumi Grge Vasilja dobila je veliku zlatnu plaketu za Travaricu u kategoriji Specijalnih Rakija.

 

- Zvečevo je dobio veliku zlatnu plaketu za Liker od smokve u kategoriji Likera.

 

- Rubin je dobio veliku zlatnu plaketu za Vinjak u kategoriji rakija od voća i grožđa.

 

Zlatne plakete za velike pobjednike ispred Vanjskotrgovinske komore BiH je uručila direktorica Sektora za privredu gospođa Ognjenka Lalović. Pored nagrada za najbolje rakije ispred organizacije uručena je i zlatna medalja za "Naj Lokera" festivala kao i poklon vaučeri ispred hotela Termag Jahorina.

 

Organizatori festivala istakli su zahvalnost Vanjskotrgovinskoj Komori BiH koja je podržala projekat, New Event agenciji, partneru projekta MD ENT.group, medijskim pokroviteljima festivala Klix.ba, Antena Radio, Mix Radio i Face TV.

 

Tekst: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.