x

Najava koncerta Kikija Lesendrića & Pilota!

U Cabaret klubu Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici danas je održana konferencija za novinare povodom koncerta Kikija Lesendrića & Pilota, koji će biti održan 13. februara u Velikoj sali BNP-a. Osnivač Pilota Zoran Kiki Lesendrić je kazao kako ga za Zenicu lijepa sjećanja na koncert iz 1980-ih godina koji je održao na stadionu Bilino Polje.

``Kako sam danas ulazio u Zenicu prisjetio sam se koncerta na stadionu i to su bili rock festivali koji su obilježili nastajanje velikih bendova kao što je Zabranjeno pušenje, to su bili događaji koje ne možemo izbrisati iz sjećanja``, kazao je Lesendrić. Za razliku od dosadašnjih turneja, turneja ``Svijet je lijep kada sanjamo`` publici donosi akustične balade koje su Piloti rijetko svirali na električnim instrumentima.

 

Lesendrić je kazao kako je uvjeren da će rock scena u Bosni i Hercegovini opstati jer dosta mladih iz godine u godinu uživa u starim hitovima. Piloti u narednom periodu planiraju i koncerte u Sarajevu i Mostaru, a dosadašnji koncerti i publika Lesendrića su vratili u vrijeme kada je publika znala uživati iako nije vaš fan. Uz Kikija novinarima su se predstavili članovi produkcijskog tima koncerta, te predstavnici sponzora koncerta, kompanija Oriflame i Admiral.

 

Cijena ulaznice za koncert koji će početi u 20 sati iznosi 15 KM i može se kupiti na biletarnici Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.Nastavak regionalne unplugged turneje kojom Kiki i Piloti obilježavaju 35 godina od osnivanja.

 

Uz Kikija novinarima su se predstavili članovi produkcijskog tima koncerta, te predstavnici sponzora koncerta, kompanija Oriflame i Admiral.

 

tekst : zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.