Najbolja voćna torta!
Ovo je stvarno jedna od najboljih voćnih torti koju ćete probati.
Sastojci:
Kora
1 kg jabuka
5 kašika šećera
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašikica praška za pecivo
FIL:
1 l mlijeka
6 jaja
5 kašika gustina
5 kašika brašna
10 kašika šećera
3 vanilin šećera
125 gr maslaca ili margarina
600 gr svježih ili višanja iz kompota
3 šlaga za ukrašavanje
Priprema:
Jabuke očistiti i isjeći na kriške. Staviti u kalup za pečenje prečnika 27 cm, posuti ih šećerom i zapeći na 200 stepeni 15 minuta. Preliti preko umućenu smjesu za piškotu i sve zajedno peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu piškotu na tacnu preokrenuti tako da jabuke dođu gore. Nije potrebno podmazivati kalup za pečenje.
FIL: Umutiti jaja, šećer, brašno,gustin i vanilin šećer sa 2 dcl mlijeka i zakuvati u ostatak mlijeka. U vreo fil umiksati maslac ili margarin. Piškotu staviti na tacnu, oko nje staviti obruč od kalupa za torte i filovati toplim filom. Višnje ređati po filu, nemojte ih izmiješti sa filom jer će pustiti boju i fil neće imati lijepu svijetlu boju. Ostaviti da se dobro ohladi pa odvojiti obruč. Ako nemate taj obruč sačekati da se fil skroz ohladi i stegne pa filovati tortu. Ukrasiti sa dosta šlaga.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.