x

Najbolja voćna torta!

Ovo je stvarno jedna od najboljih voćnih torti koju ćete probati.

Sastojci:

 

Kora

1 kg jabuka 

5 kašika šećera 

5 jaja 

5 kašika šećera 

5 kašika brašna 

1 kašikica praška za pecivo

 

FIL:

 

1 l mlijeka 

6 jaja 

5 kašika gustina 

5 kašika brašna 

10 kašika šećera 

3 vanilin šećera 

125 gr maslaca ili margarina 

600 gr svježih ili višanja iz kompota 

3 šlaga za ukrašavanje

 

Priprema:

 

Jabuke očistiti i isjeći na kriške. Staviti u kalup za pečenje prečnika 27 cm, posuti ih šećerom i zapeći na 200 stepeni 15 minuta. Preliti preko umućenu smjesu za piškotu i sve zajedno peći još oko 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu piškotu na tacnu preokrenuti tako da jabuke dođu gore. Nije potrebno podmazivati kalup za pečenje.

 

FIL: Umutiti jaja, šećer, brašno,gustin i vanilin šećer sa 2 dcl mlijeka i zakuvati u ostatak mlijeka. U vreo fil umiksati maslac ili margarin. Piškotu staviti na tacnu, oko nje staviti obruč od kalupa za torte i filovati toplim filom. Višnje ređati po filu, nemojte ih izmiješti sa filom jer će pustiti boju i fil neće imati lijepu svijetlu boju. Ostaviti da se dobro ohladi pa odvojiti obruč. Ako nemate taj obruč sačekati da se fil skroz ohladi i stegne pa filovati tortu. Ukrasiti sa dosta šlaga.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.