x

Najbolje vrijeme je - kad postanete roditelj

Uživajte u mladosti, ali znajte da najbolje vrijeme tek dolazi, poručuje jedna mama budućim roditeljima

Roditeljstvo promijeni čovjeka, htio to ili ne. Kada dobijete dijete, manje spavate, posjete frizeru barem prvih nekoliko mjeseci postaju samo lijepa uspomena, a noćni izlasci zabava za koju više nemate ni vremena ni snage.

Međutim, mlada mama, blogerka Niki Penington (30), želi da poruči svima da te promjene ne moraju da budu loše, naprotiv.

Ona je na Facebook postavila svoje fotografije iz vremena kada još nije bila mama i sada kada to jeste, a uz to je napisala i vrlo važnu poruku.

Prisjećajući se kakav je život bio prije nego što je postala majka, Niki kaže da je ``staroj njoj`` trebalo užasno mnogo vremena da se spremi, našminka i sredi kosu.

Ali, otkako je postala mama, život ove tridesetogodišnjakinje se drastično promijenio.

Sada, kaže, odlasci u kupovinu izgledaju tako što uvijek prvo ode u dio za sportsku odjeću kako bi kupila helanke, šminku koristi tek toliko da sakrije koliko malo spava, a odlazak u supermarket zamijenio je noćne izlaske. I ništa ne bi mijenjala!

``Iskreno, ne nedostaje mi ona, ta stara ja, onakva kakva sam bila prije nego što sam postala majka. Ona nije znala da se opusti i uživa, uvijek je bila u pokretu, uvijek previše zauzeta. Trošila je novac na šminku i odjeću, fensi večere i izlaske sa prijateljima``, piše Niki.

Ova mlada mama savjetuje ženama da uživaju u slobodnom vremenu koje imaju prije nego što dobiju djecu, dodajući da će se ``jednog dana osvrnuti i shvatiti koliko je život bio drugačiji prije djece``.

Umjesto da nabraja zašto bi sve te promjene mogle da budu negativne, Peningtonova želi da vas uvjeri da se život poslije rođenja djeteta mijenja na bolje.

``Shvatićete da zapravo nikada niste znali pravo značenje prijateljstva, dok ne vidite da neko voli vašu djecu koliko i svoju i da su vam pravi prijatelji oni koji zažmure na gomile veša u vašoj kući. Jednog dana razumjećete zašto je ta mama koju ste jednom vidjeli jela sama u restoranu, dok ste vi bili sa prijateljima. Shvatićete da je povremeno sve što vam treba da jedete sami i da je to najbolja stvar na svijetu``, kaže ona i dodaje: ``Uživajte u mladosti, ali znajte da najbolje godine tek dolazi``.

Kao što možete da pretpostavite, ova njena poruka privukla je više od 7.000 reakcija, podijeljena je oko 1.000 puta, a stotine komentara su potvrdile da saglasne.

``Nekad sam u tašni nosila 14 karmina/sjajeva za usne i imala sam vremena da se šminkam, dok nisam dobila djecu``, napisala je jedna mama. ``Sada, imam pelene, traktore, sokne, grickalice, maramice i druge ‘prijateljske’ stvari. I kao što kažeš, ne nedostaje mi stara ja - trebalo nam je 12 godina da dobijemo djecu. Jedino što mi nedostaje je da se dobro naspavam``.

 

Izvor: Mondo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.