x

Najbolji parovi: Najmlađe dijete i jedinac!

Idealnim parom smatra se žena koja je bila najstarije dijete i muškarac koji je bio najmlađe dijete. Ona će uvesti red u njegov život, a on će njoj donijeti toliko potrebno opuštanje.

Redosljed rođenja puno utiče na naš način ponašanja, pa tako i na buduće veze te pristup njima, smatraju psiholozi. Jedan od njih, Kevin Leman, proučio je kvalitetu veze 236 poslovnih direktora/ica i njihovih partnera zavisno o njihovom redosljedu rođenja, otkriva Business Insider. Došao je do zanimljivih spoznaja koje mnogima mogu poslužiti kao orijentir kako će im veza izgledati i u kolikoj će mjeri biti uspješna. 

 

Ovo su najbolji i najgori parovi ovisno o redoslijedu rođenja

 

Ako ste provorođo dijete: 

 

Najgori par vam je: isto prvorođeno - tu će biti puno borbe za moć jer ste navikli da ste uvijek u pravu i da sve bude po vašem. Uglavnom se sve nesuglasice ovog para vode se oko borbe za kontrolom i moći u tom odnosu. Lijek za vas je prestanak kritikovanja i uporni pokušaji da popravite jedno drugo. Radije precizno definišite vaše uloge u kući tako da oboje bude jednaki u kući.

 

Najbolji par vam je: najmlađe dijete -  ti brakovi su među najuspješnijima. Najbolji mogući par je kada se spoje prvorođena žena i muškarac koji je bio najmlađe dijete u porodici, jer se savršeno nadopunjuju. 

 

Ako ste srednje dijete: 

 

Najbolji partner vam je: najmlađe dijete. Srednje dijete se obično nije osjećalo ugroženo od strane najmlađeg pa s njim najlakše komunicira. Takođe su vrlo popustljivi kod izlaženja što je najmlađem djetetu bitno - da ima svoju slobodu i puno se druži. No u tom paru je bitno da mlađe dijete ne iskorištava ljubaznost srednjeg djeteta i činiće odličan par. 

 

Najgori partner je: isto srednje dijete - srednja djeca u pravilu loše komuniciraju, a kada se dvoje takvih ljudi spoji, onda se ta situacija umnožava. Oboje ćute i umjesto da razgovaraju, te emocije zadržavaju i nakupljaju u sebi. 

 

Srednja djeca najduže ostaju u braku jer su naučila kako postići kompromis i pregovarati s braćom i sestrama. 

 

Ako ste najmlađe dijete:

 

Najbolji partner vam je: prvorođeno. Najstarije dijete naučiće najmlađe organizovanosti, a najmlađe će tom odnosu unijeti ležernu atmosferu i podsjetiti najstarije da ne treba sve shvatati tako ozbiljno.

 

Najgori par vam je - najmlađe dijete. Dva najmlađa djeteta u vezi stvoriće haos. Obično su loši s finansijama i jako se loše organizuju pa dva takva na jednom mjestu sigurno će imati poteškoća oko dogovora. Ako se striktno ne dogovore što će ko raditi, mogu imati problema u vezi. Takođe, najmlađa djeca često znaju krivicu prebacivati na drugoga i ne preuzimati na sebe odgovornost, pa im i to može predstavljati veći problem. Leman sugeriše da je ovom paru najbitnije da ne manipulišu jedno drugim. 

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.