x

Najbolji prirodni afrodizijaci!

„Rimljani su kamenice stavljali visoko na listi cijenjenih afrodizijaka, a Casanova je, prema legendi, jeo i do 50 sirovih kamenica za doručak“

 

Svima je poznato što su afrodizijaci – sredstva čije ime je došlo od grčke božice ljubavi Afrodite, a koja se upotrebljavaju za pojačanje spolne želje. Afrodizijacima se smatraju mnoga sredstva, ali dok neka imaju isključivi placebo efekt, druga u sebi imaju sastojke za koje je dokazano da povećavaju “seksualnu glad“. Danas vam donosimo prirodne afrodizijake do kojih je lako doći a vama preporučamo da ih isprobate jer jenodstavno nemate što izgubiti.

KAMENICE

Nadaleko poznate stonske kamenice su poznat afrodizijak. Rimljani su kamenice stavljali visoko na listi cijenjenih afrodizijaka, a Casanova je, prema legendi, jeo i do 50 sirovih kamenica za doručak. Sirove kamenice su bogate D-aspartičnom kiselinom i N-metil-D-aspartatom, koji povećavaju razinu testosterona, što kod muškaraca povećava libido, a zanimljivo je da su bogate i cinkom koji je potreban za proizvodnju sperme.  

 

JAGODE

I jagode su stekle reputaciju kao afrodizijak još od vremena starog Rima. Jagode naime sadrže više vitamina C od bilo kojeg drugog bobičastog voća, a kako također sadrže dobru količinu kalija, folne kiseline, željeza i vlakana pomažu u podizanju libida pružajući bitne vitamine i minerale potrebne za opskrbu tijela energijom.

 

ČOKOLADA

Jedan od najklasičnijih afrodizijaka za kojeg legenda također kaže da je bilo omiljeno Casanovino sredstvo. Djelovanje je dokazano kod muškaraca (iako u manjoj količini nego kod žena) zahvaljujući feniletilaminu i serotoninu koji djeluju na centre ugde u mozgu. Feniletilamin nazivaju i kemikalijom ljubavi jer izaziva osjećaj blaženosti i uzbuđenja. Serotonin, s druge strane, izravno utječe na promjenu raspoloženja.

 

AVOKADO

Avokado ne samo da djeluje kao afrodizijak već je i izuzetno zdrav zbog toga što ima veliki udio nezasićenih masti što pomaže vašem srcu i krvnim žilama. A kako će prokrvljenost vaših krvnih sudova biti bolja, tako će i sva potrebna krv lakše dolaziti do donjih dijelova! Muškarci sa srčanim problemima imaju veću šansu za poremećaje erekcije, stoga se uhvatite avokada na vrijeme.

 

CRNO VINO

Vino u umjerenim količinama opušta tijelo,međutim treba biti oprezan jer vas u većim količinama može uspavati. A što alkohol više preuzme kontrolu nad vašim tijelom to ćete imati više problema s erekcijom. Međutim, sam miris crnog vina ima jak utjecaj na žene! Istraživanja su pokazala da miris crnog vina podsjeća na muške fermone, pa će vas gutljaj crnog vina opustiti, a miris djevojku prilično zaintrigirati!

 

BADEMI

Bademi ne samo da djeluju kao seksualni stimulans, već vam mogu pomoći i s plodnošću. Stari Rimljani su tako mladencima poklanjali bademe kao afrodizijak. Kao i šparoga, bademi su bogati mineralima u tragovima koji su važni za seksualno zdravlje i reprodukciju, kao što su cink, selen i vitamin E. Cink pomaže povećati libido i seksualnu želju.

 

MED

Med je poznat kao afrodizijak još od 500 godina prije Krista, a čak je i Hipokrat propisivao med za seksualnu snagu. Čak i izraz “medeni mjesec” proizlazi iz jedne drevne tradicije gdje parovi u osami ispijaju med. Kod muškaraca med podiže razinu testosterona dok kod žena zahvaljujući boronu podiže razinu strogena. Ako ste zaboravili pojesti žlicu meda prije romantičnog druženja, konzumirajte med tako da ga stavite na tijelo svoje partnerice i... Dalje uključite maštu.

 

ČILI

Eto još jednog razloga da ipak stisnete zube i pojedete ljuti čili. Ovaj začin se koristio za lječenje problema s erekcijom još davno prije nego je viagra izumljena! Čili adrži kemijske tvari koje u kratkom vremenu stimuliraju otpuštanje endorfina i uzrokuju stanje euforije. Metabolizam se nakon unosa čilija ubrzava, dok se poboljšava i cirkulacija!

 

Izvor: kult.com.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.