x

Najbolji strijelac Premijer lige potpisao novi ugovor: U Sarajevu želi završiti karijeru

Osjećam se lijepo u Sarajevu, zavolio sam ovaj grad, ljude, klub i drago mi je što nastavljamo saradnju. Nadam se da ćemo na proljeće biti još bolji

Mersudin Ahmetovi?

Nakon Marka Mihojevića i Bojana Pavlovića, novi ugovor sa Sarajevom potpisao je i najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva Mersudin Ahmetović. On je stavio potpis na dvogodišnji ugovor te ostaje član kluba do lipnja 2020. godine.

``Drago mi je što sam produžio svoj ugovor. Mogu reći da sam zaista motivisan i želim pružati što bolje partije u nastavku sezone. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju, kojeg ću, vjerujem, opravdati.``, rekao je Ahmetović, dodavši:

``Osjećam se zaista lijepo u Sarajevu, zavolio sam ovaj grad, ljude, klub i drago mi je što nastavljamo saradnju. Iza nas je jedna dobra polusezona i nadam se da ćemo iskoristiti ove zimske pripreme na najbolji način, kako bi u proljetnom dijelu sezone igrali još bolje i donijeli radost našim vjernim navijačima.``

Napadač je u jesenjem dijelu sezone odigrao 16 utakmica, postigao 13 golova uz četiri uspješne asistencije, a ukupno je u dresu Sarajeva na 56 zvaničnih utakmica postigao 25 golova.

``Kako je vrijeme odmicalo, meni je bilo sve jasnije da upravo u Sarajevu želim okončati svoju karijeru i po svemu sudeći tako će i biti. Naravno, sretan sam zbog toga, jer je Sarajevo ponajveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je nositi ovaj dres``, zaključio je Ahmetović.

Prije nego što je došao u redove Sarajeva sredinom 2016. godine, Ahmetović je još nastupao za Slobodu,  Volgu, Zhetysu, Rostov i Salyut Belgorod.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.