x

Najčešće greške prilikom brijanja!

Nekoliko različitih istraživanja, koja su sprovele kozmetičke kuće širom Evrope, pokazala su da se većina muškaraca brije na pogrešan način. Proverite da li ste među njima…

POGREŠAN SMER

Iako znaju da tako ne bi trebalo, mnogi muškarci ne poštuju osnovno pravilo da se briju u smeru rasta dlačica.

 

POGREŠAN PRAVAC

Brže i lakše ćete se obrijati ako žiletom prelazite odozgo nadole, odnosno od obraza ka bradi, umesto obrnuto, kao što većina radi. Na taj način ćete izbeći i iritaciju kože i urastanje dlačica koji mogu da uzrokuju pojavu akni.

 

TUP ŽILET

Vodite računa da žilet bude besprekorno oštar i u zavisnosti od njegovog kvaliteta redovno ga menjajte. Oštrim brijačem prelazićete preko lica manje puta, ravnomerno uklanjati dlake i nećete oštetiti površinski sloj kože.

 

SUVIŠE OŠTAR ŽILET

Karakteristične posekotine na licu najčešće nastaju ako je brijač tup, ali i ako je izuzetno oštar. Kod oštrih brijača, pritisak na lice trebalo bi da bude znatno nežniji nego kod tupih, a potezi rukom lagani.

 

SAPUN UMESTO GELA ILI PENE

Ako lice nije dovoljno glatko i pripremljeno za brijanje, crvenilo lica i peckanje je neminovna pojava. U nedostatku pene ili gela za brijanje, mnogi muškarci posegnu za sapunom, a on nikako nije adekvatna podloga.

 

LOŠI PREPARATI ZA NEGU POSLE BRIJANJA

Proizvodi za negu posle brijanja mogu da budu u vidu losiona, balzama, gela, čak i pudera. Najbolje je da ih birate prema tipu svoje kože, jer neadekvatni preparati mogu da izazovu crvenilo, perutanje, bore, bubuljice… Obratite pažnju i na njihov sastav, ako imate osetljivu kožu izbegavajte one na bazi alkohola, jer ćete nadražiti lice i možda čak dobiti osip. Ukoliko vas “after šejv” peče kada ga nanesete na kožu, znači da je suviše jak za vas.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.