x

Najčešće greške prilikom čupanja obrva i kako ih izbjeći!

Pravilno oblikovane obrve izuzetno su značajne za privlačan izgled lica. Saznajte kako možete izbjeći greške koje najčešće nastaju tokom njihovog oblikovanja.

Koristite staru pincetu 

Ako se zateknete u situaciji da jedva spajate krajeve, a dlačice jedva da možete da uhvatite, znajte da je pravo vrijeme da kupite nove. Takođe, nemojte ih miješati sa priborom za šminkanje kako se na njima ne bi namnožile bakterije. Obrišite ih poslijesvaje upotrebe i držite ih na posebnom mjestu. 

 

Suviše ste istanjili obrve, ili napravili “rupu” 

Nemojte svaki dan čupati obrve, rizikujete da ih suviše stanjite i izmenite izgled lica. Sačekajte bar dvije nedelje da ponovo izrastu, popune se i izgledaju ujednačenije. 

 

Previše ste istakli luk obrve 

Dame, ako ne želite da konstantno izgledate začuđeno, budite vrlo pažljivi kada naglašavate luk obrve. Potrudite se da zadržite prirodan oblik, nađite najvišu tačku obrve i čupajte dlačice ispod nje kako bi izgledala podignutije. 

 

Zaboravili ste na gornji dio obrve 

Nemojte zapostavljati ovu oblast! Ona predstavlja ključnu razliku između punih obrva koje izgledaju lijepo i uredno, i punih obrva koje izgledaju zapušteno. 

 

Pretjerali ste sa upotrebom olovke 

Nije tajna da upotreba olovka može da učini da vaše obrve izgledaju besprekorno. Ali suviše tamne obrve izgledaće grubo i vještački. Cilj korišćenja olovke je definisanje obrva, ali ne tako da postanu suviše upadljive. Neka olovka bude za nijansu svetlija od nijanse obrva. I upamtite – svoje obrve treba da senčite, a ne da ih iscrtavate!

 

Izvor: B92.net

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.