x

Najčokoladnija torta ikad!

Za neke ljude torta nije torta ako nije čokoladna. E pa mi vam predstaavljamo najčokoladniju tortu ikada

SASTOJCI

 

Za koru:

 

2 jajeta

 

2 kašike brašna

 

2 kašike šećera

 

2 kašike kakaa

 

1/2 vrećice praška za pecivo

 

150 ml čokoladnog mlijeka

 

Za fil:

 

2 pudinga od čokolade

 

400 ml mleka

 

400 ml slatke pavlake

 

150 g mlečne čokolade

 

6 kašika šećera

 

Za glazuru:

 

1 dl slatke pavlake

 

100 g mliječne čokolade

 

Priprema:

 

Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa.

 

Smjesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrijanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kora pečena.

 

Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se malo prohladiprelijte je čokoladnim mlijekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlijekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite i pomiješajte sa ohlađenim pudingom i sve promiješajte mikserom.

 

50 g čokolade izrendajte i pomiješajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smjesu sipajte preko ispečene kore i ravnomjerno rasporedite.

 

Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri,kuvati sve miješajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, sijecite i poslužite.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.