Najčokoladnija torta ikad!
Za neke ljude torta nije torta ako nije čokoladna. E pa mi vam predstaavljamo najčokoladniju tortu ikada
SASTOJCI
Za koru:
2 jajeta
2 kašike brašna
2 kašike šećera
2 kašike kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
150 ml čokoladnog mlijeka
Za fil:
2 pudinga od čokolade
400 ml mleka
400 ml slatke pavlake
150 g mlečne čokolade
6 kašika šećera
Za glazuru:
1 dl slatke pavlake
100 g mliječne čokolade
Priprema:
Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa.
Smjesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrijanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kora pečena.
Pečenu koru izvadite iz rerne i kada se malo prohladiprelijte je čokoladnim mlijekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlijekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku izmutite i pomiješajte sa ohlađenim pudingom i sve promiješajte mikserom.
50 g čokolade izrendajte i pomiješajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smjesu sipajte preko ispečene kore i ravnomjerno rasporedite.
Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri,kuvati sve miješajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, sijecite i poslužite.
Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.