x

Najgore tek slijedi: Totalno pomračenje sunca 21. avgusta u Americi već napravilo katastrofu!

Potpuno pomračenje sunca koje će zahvatiti kontinentalni dio Amerike 21. avgusta, podiglo je tamošnje naučnike i službe za vanredne situacije na viši nivo.

Ovaj nebeski događaj, prvi takve vrste u skoro jednom vijeku, već sada privlači veliki broj ljudi, turista i zaljubljenika u nebeske pojave i astronomiju, da su tamošnje vlasti već preduzele opsežne mjere kako bi pripremile teren i obezbijedile sigurnost svih koji će se sjatiti u centralnu Ameriku.

 

Totalno pomračenje Sunca trajat će samo dva minuta, a već je označeno kao događaj godine. Previđa se da će se čak 7,5 miliona ljudi skoncentrisati na prostoru od 70 kilometara koji se proteže od Oregona do Južne Karoline.

 

- Kada turisti dođu svi će morati nešto da jedu i piju, trebat će soba za smještaj, ali i sanitarnih jedinica koje bi intervenisale u slučaju nezgoda. Već pripremamo i Crveni krst i Hitnu pomoć, a i mobilni signali i internet će morati da budu povećani. Svi smo u blagoj panici - rekao je Brad Kisermaan iz Crvenog krsta.

 

Magistralni putevi u ovim dijelovima zemlje jesu dobri, ocjenjuje on, ali su lokalni putevi nedovoljni da podrže toliki broj pridošlica, pa se užurbano radi na regulaciji puteva, a tamošnji preduzetnici, prodavnice, suvenirnice i prenoćišta već su cijene svojih usluga i proizvoda podigli i trostruko kako bi tokom tih par dana što više zaradili, a već sada se na svakom koraku mogu sresti natpisi ``Totalno pomračenje Sunca``.

(Sputnjik)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.