x

Najjeftinija čokoladna torta: Spoj ukusa koji će vas raspametiti!

Brzinska poslastica čiji ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

SASTOJCI:

 

5 jaja

11 kašika šećera

11 kašika brašna (ravnih)

4 kašike kakaa

3 kašike ulja

1 prašak za pecivo

1 l mleka

100 g čokolade

100 g margarina

300 g šlaga ili slatke pavlake

1. Staviti rernu da se grije na 200 stepeni, a za to vrijeme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni. 

 

 

2. Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mlijeka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mlijeku koje je provrilo i miješati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim miješati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi. 

 

3. Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mlijeka. 

 

4. Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 - 3 kašike) i opet umutiti. 

 

5. Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru prije služenja.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.