x

Najjeftiniji evropski gradovi: Neke ste sigurno posjetili!

PriceofTravel svake godine objavljuje listu istu najeftinijih gradova u Evropi na osnovu cijena hotela, hrane, taksija i ulaznica za kulturne znamenitosti...

Vjerovatno ste posjetili već neke od ovih gradova, a ukoliko niste evo ideja za naredno putovanje:

 

Bukurešt, Rumunija 

 

Prosječna dnevna potrošnja je 43,80 dolara. Možete da obiđete Bukureški parlament i palatu Kotročeni. 

 

Sofija, Bugarska 

 

Prosječna dnevna potrošnja je 44,71 dolar. Sofija predstavlja kombinaciju urbanog šarma i prirodnih ljepota. Arhitektonski bogat grad je jedan od najstarijih u Evropi sa bulevarima u kaldrmama i toplim mjesecima. 

 

Sarajevo, Bosna i Hercegovina 

 

Prosječna dnevna potrošnja 50 dolara. U Sarajevu se Istok susreće sa Zapadom. Nakon rata je grad skoro u potpunosti rekonstruisan i predstavlja pravo turističko mjesto. 

 

Krakov, Poljska 

 

Prosječna dnevna potrošnja 52,36 dolara. Istorijski veoma bogat i sa izuzetno niskim cijenama, Krakov je jedan od gradova koje obavezno treba posjetiti. 

 

Beograd, Srbija 

 

Prosječna dnevna potrošnja 53,52 dolara. Smještena pored Dunava, srpska prijestonica godinama se borila da privuče turiste. Među draguljima ovog grada su njegov uzbudljiv noćni život, raznovrsna arhitektura – od Vizantije preko turskih i neoklasičnih do romantiučarskih i “art nuvo” uticaja. 

 

Santorini, Grčka 

 

Prosječna dnevna potrošnja 69,49 dolara. Grčka ostrva uopšte su veoma popularna među turistima, ali treba izbjegavati jul i avgust kada zbog sezone znatno skaču cijene. Izuzev jula i avgusta, cijene smještaja i hrane su veoma pristupačne.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.