x

Najkremastiji prilog na svijetu: Zapečeni pire krompir iz rerne!

Isprobajte zapečenu verziju pire krompira zbog kojeg ćete zaboraviti meso na tanjiru…

Ovaj odličan prilog napravite veče ranije ili ujutru jer je najukusniji kada odstoji nekoliko sati u frižideru.

 

Trebaće vam malo više truda nego pri pripremi klasičnog pirea, ali je idealan za vikend ili neku veću porodičnu proslavu.

 

Sastojci: 2 kg krompira,  250 ml kisele pavlake,  200 g krem sira, 1 kašika soli,  četvrtina kašičice mljevenog bibera, 1 čen bijelog luka,  1 kaška rastopljenog maslaca, pola kašičice mljevene paprike

 

Uputstvo:  Skuvajte krompir u slanoj vodi, ne više od 20-tak minuta. Pomješajte kiselu pavlaku, sir, so, biber i isjeckani bijeli luk, dodajte krompir i napravite pire.

 

Kada dobijete željenu strukturu, prebacite ga u posudu za pečenje, prekrijte folijom i staviteu frižider na nekoliko sati.

 

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Prelijte puter preko krompira i pospite odozgo malo mljevene paprike.

 

Pecite oko 30 minta i odmah poslužite.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.