x

Najkvalitetniji akteri modne scene na Nivea BH FW !

Program predstojeće sedmice mode 30-tog jubilarnog Nivea BH Fashion Week Sarajevo revijalno predstavlja najkvalitetnije aktere naše modne scene koji imaju kontinuitet u dizajniranju, sposobnost za dizajn i kreativnost. 

Obožavateljice ženstvenog modnog izražaja  zasigurno s nestrpljenjem očekuju najnovije modne vizije modne kuće “Mona” kojoj je pripala čast da ove sezone 26.03.2013 godine svečano otvori 30-ti jubilarni Nivea BH Fashion Week Sarajevo. 

Posebnu atrakciju jubilarne 30-te sedmice mode predstavljaće revije u okviru kojih će se predstaviti najuticajniji dizajneri koji su obilježili prethodnih petnaest godina, a posebnu pažnju sigurno će izazvati kreatori koji su karijeru gradili na BH Fashion Week Sarajevo, i stekli afirmaciju i uspjeh kako u našoj zemlji tako i van granica BiH. Emina Husedžinović, Stanka Zovko, Edina Osmančević i dr. samo su neki od eminentnih domaćih dizajnera koji oduševljavaju publiku svojim kreativnim i originalnim idejama iz godine u godinu, i u čijim kolekcijama visoke mode i prêt-a-porter kolekcijama ćemo uživati na predstojećem modnom događaju. 

Stanka Zovko ovom prilikom obilježava 10 godina rada - jubilej! 

Želja organizatora je bila da ovom revijom obilježimo desetogodišnjicu rada, maštovitosti i inovativnosti modne dizajnerice Stanke Zovko. 

Poznati kozmetički brend Nivea u suradnji s Udruženjem manekena i modnih kreatora BiH i ovog će puta pružiti potpunu podršku mladim dizajnerskim nadama u usponu. Na pisti 30-tog jubilarnog NIvea BH Fashion Week Sarajevo svoju autorsku kolekciju predstavit će i mladi autori  koji su unazad nekoliko sezona osvojili simpatije modne javnosti.

I ovoga puta svoje kolekcije prikazat će talentirane Samra Menzilović, Nadina Kovač, Snežana Raić Galić, Senada Brković koje su već prvom samostalnom kolekcijom najavile blistavu modnu budućnost te mlada Marijeta Ferri koja će se premijerno predstaviti domaćoj modnoj publici.

Za muški dio publike, treće veče najnoviju kolekciju predstaviće renomirana modna kuća “Jeordie’s” dok će kolekcija “Kovač & Krojač” modne dizajnerice Amine Hasanbegović pokazati kako se može kombinirati više vrsta materijala spojivši tako metal i tkaninu.

Povodom svečanog zatvaranja 30-tog jubilarnog Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u suradnji s beauty brandom Nivea svoju autorsku kolekciju predstavit će i naša renomirana modna dizajnerica Emina Husedžinović. Emina Husedžinović će 28.03.2013 godine prikazati ekskluzivnu kolekciju visoke mode koja će se sastojati od 35 novih modela.

Naravno, kompletna ova organizacija ne bi bila moguća da nemamo podršku generalnog pokrovitelja NIVEA kao i drugih naših vjernih prijatelja projekta i sponzora Joico, Touch, Heineken, Baileys, Vinarija Čitluk, Caffe Bristot, Leftor, Moj Web, Nova Gama, Hotel BM Sarajevo, Hotel Hollywood Sarajevo i Hotel Evropa Sarajevo, kojima se ovim putem zahvaljujemo na podršci u misiji razvoja bh. modne scene. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.