x

Najljepše plaže na svijetu!

S povratkom ljeta, svi pomislimo na plažu, more, sunce i uživanciju. Evo nekih od najljepših plaža ili najneobičnijih plaža. Ako gledate ovo sada dok radite i klima vam se pokvarila, nemojte biti previše tužni, jer znate onu staru “Tko ima novaca kupa se u moru, a tko nema doma u lavoru”.

Playa del Amor, Marietas Islands, Mexico

 

Plaža ljubavi ili Skrivena plaža kako ju još zovu nalazi se nekoliko metara ispod zemljine površine, okružena stijenama. Jedva primjetljivo da tamo i postoji plaža, jedini način da dođete i uživate je kanuom ili plivanjem. Neki smatraju da su za ovu formaciju zaslužna vojna testiranja koja su se odvijala na otoku. No, bilo kako bilo, danas je okupljalište mnogih turista i ljubavnika.

 

Cathedrals Beach, Ribadeo, Spain

 

Pješčana plaža okružena prekasnim geološkim formacijama. Dok za vrijeme oseke možete šetati plažom između kamenih lukova, te zaviriti u pećine, za vrijeme plime, plaža je u potpunosti nepristupačna, iz tog razloga bitno je da planirate vrijeme odlaska na plažu. Plaža je posljednjih godina postala toliko popularna da morate rezervirati svoj posjet.

 

Carmel City Beach, Carmel-by-the-Sea, California

 

Jedna od najprepoznatljivijih slika s kalifornijske obale. Osim prelijepog pejzaža, na plaži se nude i razne aktivnosti za posjetitelje. Naravno možete surfati, igrati odbojku, u slučaju da poželite filmsko vjenčanje na plaži, eto idealne prilike, potrebno vam je samo zatražiti dozvolu.

 

Ipanema, Rio de Janeiro, Brazil

 

Jedna od najposjećenijih plaža u Južnoj Americi, gdje možete uživati u čistom moru i pijesku, gdje je voda bistra i odlična za surfanje. Uz štandove s lokalnom hranom i malenim teretanama, ova plaža je san snova za mlade ljude željne aktivnosti, ali i dobre hrane. Ipanema znači, loši opasni valovi, zato nije loše slijediti lokalno stanovništvo i kupati se gdje se i oni kupaju kako bi izbjegli opasnost koja dolazi s velikim valovima.

 

Anse Lazio, Seychelles

 

Bijeli pijesak i tirkizna voda na otoku Praslin, što više poželjeti. Možete uživati u valovima, ali ako ste ljubitelj ronjenja i pomorskog svijeta, možda vas plaža neće toliko oduševiti. Zadnji puta kada je prijavljen napad morskog psa bilo je 2011. godine, pa bacite pogled dok ste u vodi za svaki slučaj. Inače uživancija u prekrasnoj plaži okruženoj prekrasnim krajolikom.

 

Horseshoe Bay, Bermuda

 

Jedna od najpopularnijih plaža na Bermudima. Neizostavna čista voda, te pijesak koji se redovito čisti od kamenja, idealno je mjesto za sunčanje i uživanciju. Plaža je dovoljno velika za veliki broj ljudi. Plaža se zapravo sastoji od dvije plaže Port Royal Cove i Baby Beach, kako ime kaže Dječja plaža idealna je za djecu. Planina koja ih razdvaja idealna je za one koji vole skokove u vodu, te se mogu penjati i uživati u bombama koje naprave.

 

Elafonissi Beach, Elafonissi, Crete, Greece

 

Još jedna u nizu plaža s prekrasno bijelim/rozim pijeskom i tirkiznom vodom. Plaža na kojoj mogu uživati i stari i mladi. Poprilična gužva za vrijeme sezone malo kvari ugođaj, zato mnogi preporučuju odlazak na plažu van sezone. Plitka voda proteže se malo dalje te možete uživati hodajući po plićaku ili se igrati s djecom. Osim plićaka plaža ima i dublje vode te koraljne reljefe koji su idealni za one koji vole roniti.

 

Reynisfjara Beach, Iceland

 

I da se malo maknemo od svih plaža s bijelim pijeskom idemo do Islanda i Crne plaže. S obzirom na to da je Island zemlja s mnoštvom aktivnih vulkana crne vulkanske plaže nisu neuobičajene. Plaža samo što se bojom pijeska odvaja od drugih također dolazi i s opasnim nepredvidljivim valovima, stoga ako se ikada nađete na ovoj plaži budite na oprezu

 

Izvor: Putoholicari.rtl.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.