x

Najluksuzniji Volvo svih vremena!

Lansiranjem druge generacije modela XC90, Volvo je zaprijetio njemačkim proizvođačima premijum SUV vozila, a uskoro će pokušati da konkurenciji preotme i kupce koji su navikli na vrhunski luksuz na četiri točka.

Automobil za koji u kompaniji Volvo tvrde da je najluksuzniji u istoriji ovog proizvođača zasnovan je na hibridnom modelu XC90 T8 i ima oznaku Exellence: Spolja posmatrano, vozilo gotovo da se na razlikuje od standardnog T8. 

 

Dizajneri su dodali poneki hromirani ukrasni detalj na nosačima krova.

 

Epitet najluksuznijeg, XC90 Exellence zaslužio je zbog modifikacija koje su izvršene u kabini automobila. 

 

Klasična zadnja klupa ustupila je mjesto konfiguraciji sa dva odvojena sjedišta koja, između ostalog, imaju ugrađeni masažer i ventilaciju.

 

Povlašćeni putnici koji sjede pozadi uživaće i u većem prostoru za noge, a u ponudi su i dva sklopiva ``touchscreen`` uređaja instalirana na naslonima za glavu vozačevog i suvozačevog sjedišta. 

 

Preko ovih ekrana može se pristupiti raznim funkcijama vozila, poput klimatizacije zadnjeg dijela kabine.

 

Volvo XC90 Exellence opremljen je i stočićima koji su sakriveni u središnjoj konzoli između zadnjih sjedišta. U konzoli se nalaze i pretinci za odlaganje kristalnih čaša, koje su sastavni dio opreme, kao i rashladni odjeljak. 

 

Da bi VIP putnici potpuno uživali u vožnji, unaprijeđena je akustična izolacija kabine, a Volvo je od kompanije Pirelli naručio specijalne gume koje stvaraju manje buke od standardnih pneumatika.

 

Za bolji kvalitet vazduha u unutrašnjosti vozila stara se sistem za prečišćavanje sa jonizatorom, a listu dodatne opreme upotpunjuje premijum audio uređaj firme Bowers & Wilkins sa 19 zvučnika, ambijentalno osvjetljenje i najkvalitetniji kožni materijali. 

 

Nakon premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Šangaju, Volvo će ponuditi XC90 Exellence kupcima na probranim svjetskim tržištima, među kojima je i kinesko. 

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.