x

Najmanje 8 mrtvih u prevrtanju autobusa u Hrvatskoj !

 

Najmanje osam osoba je poginulo a više od 40 ozlijeđeno  u prevrtanju češkog autobusa koje se dogodilo jutros oko četiri sata na autocesti Zagreb  - Split kod tunela Krpani, izvijestila je Ličko-senjska policija.

Od 44 lakše i teže ozlijeđene osobe, koje su nakon stradavanja u prevrtanju zbrinute u Općoj bolnici Gospić, dvije osobe s najtežim ozlijedama biće helikopterom prebačene u zagrebački Klinički centar Dubrava čim njihovo stanje to bude dopuštalo, doznaje se u gospićkoj bolnici. 

Direktorica bolnice Marija Ilijevski rekla je HINI da se pacijente obrađuje na više punktova i po pravilima struke te da bolnica ima dovoljno liječnika i drugog medicinskog osoblja.

U gospićku bolnicu stiglo je nekoliko kirurga iz Karlovca i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević.

U prevrtanju autobusa jutros oko 3,50 sati na autocesti Zagreb - Split kod tunela Krpani poginulo je sedam osoba, dok su 42 osobe ozlijeđene.

Prema podacima Centra 112, autobus pun čeških putnika na putu prema Zadru probio je središnju ogradu na autocesti, prešao u suprotni traku i prevrnuo se na bok.

 U toj nesreći nisu sudjelovala druga vozila.

Uzrok prevrtanja autobusa i druge okolnosti trebali bi biti utvrđeni uviđajem koji će voditi zamjenik karlovačke županijske državne
odvjetnice Zdravko Car.

Zbog ove nesreće saobraćaj autocestom Zagreb - Split prekinut je od jutros u oba smjera, između čvora Gornja Ploča i čvora Maslenica, izvijestio je HAK.

Obilazak za sva vozila je čvor Gornja Ploča-Udbina-Gračac-Zaton Obrovački-čvor Maslenica i obrnuto.

Izvor: Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.