x

Najstarija majka na svijetu: Rodila u 70. godini!

Ona je osvanula na naslovnicama širom svijeta jer je u drugom stanju ostala kontroverznom vještačkom oplodnjom.

Indijka Rajo Devi Lohan porodila se u 70. godini, a kćerka je i poslije pet godina i dalje drži u životu iako nije potpuno zdrava. Indijka Rajo Devi Lohan iz Vadhu Patija postala je najstarija majka na svijetu pošto je kćerku rodila u 70. godini.

Ona je osvanula na naslovnicama širom svijeta jer je u drugom stanju ostala kontroverznom vještačkom oplodnjom.

Kritičari su osuli paljbu po njoj jer sem što je rizikuje svoj život, svjesno je osudila kćerku Naven na patnju jer će rano ostati bez roditelja. Poslije porođaja imala je nekoliko unutrašnjih krvarenja jer joj je maternica pukla na više mjesta, a s jajnika su joj odstranili cistu veličine narandže. Nije se oporavila poslije operacije i svakodnevno je pila lijekove protiv bolova.

Pet godina kasnije, Rajo je jača nego ikada i ima razloga da živi. Krhka majka vjeruje da će je ta želja držati u životu do kćerkine udaje sa 15 godina, prenosi Medio.rs.

``Ne mogu sebi da dozvolim da umrem dok je ne udam. Naven je jedini razlog zašto živim i pored bolesti. Ona je Božji dar``, rekla je najstarija majka na svijetu.

I Rajo se udala sa 15 godina za Balu koji je imao 75. Kako godinama nisu mogli da postanu roditelji, Bala je čak oženio i Rajinu mlađu sestru Om Pati (60), ali ni ona mu nije mogla da rodi nasljednika. Sada joj mlađa sestra pomaže oko kćerke.

Doktor, koji je Rajo savjetovao da miruje poslije poroda, u međuvremenu je umro, a ona ga nije poslušala i sada se osjeća mnogo bolje i ne brine se za Naven poslije svoje smrti jer ima gomilu rođaka koji će brinuti o njoj. 

Izvor: kurir-info.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.