x

Najstariji hotel na svijetu ima preko 1 300 godina!

S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika.

Sudeći prema Ginisovoj knjizi rekorda, u kategoriji „najstariji hotel na svijetu“, dobitnik se nalazi u japanskoj Hajakavi, a osnovan je nevejrovatne 705. godine.

 

Hotel “Keiunkan in” izgrađen je na mjestu gdje se susreću rijeke Hajakava i Jukava, a predstavlja najstariju banju na svijetu. 

 

S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika. To i nije pretjerano mnogo, s obzirom na to da postoji više od hiljadu godina.

 

Sudeći prema “Trip advajsoru”, ovaj hotel nudi savršen smještaj, izvrsnu hranu i udoban konak, a ocjena gotovo da nikada nije ispod četvorke. Ovo je zasigurno rezultat duge tradicije i iskustva u hotelijerstvu.

 

Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cijena smještaja je oko 269 američkih dolara za noć, a u cijenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko od hotela, pa cijena i nije toliko visoka.

 

Hrana je odlična i ispunjava svačije želje. Ovdje nema švedskog stola, već vam se hrana donosi u sobu i služi u nizu. Hrana je bazirana na lokalnim namirnicama - ribi i povrću. 

 

Jedina stvar koja bi mogla da vas začudi je to što većina zaposlenih zapravo i ne zna da radi u najstarijem hotelu na svijetu. 

 

Uprkos tome, ljubaznost i usluga su na vrhuncu, pa bi mnogi hoteli mogli ponešto da nauče od hotela “Keiunkan in”. Ako ste lovac na rekorde, znate gdje sljedeće treba da se zaputite. 

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.