x

Najveće zablude o prevari!

Iako se uglavnom vjeruje da je nezadovoljstvo u vezi najveći krivac za preljubu, veliki broj muškaraca i žena bili su u srećnim vezama u trenucima prevare...

Ljubavne afere, koliko god podizale nivo adrenalina, mogu biti jako opasne, ali i bolne. I mnogo toga što mislite da znate o ovoj temi, često vam neće biti od velike pomoći kada se nađete u situaciji da te iste informacije morate iskoristiti u praksi. Nažalost, nedovoljno znanja o istom vam može učiniti više zla nego dobrog. Zbog toga je veoma bitno da saznate koje su to tri najveće zablude o nevjerstvu i kako da ih se riješite.

 

“Afera je znak da stvari u braku nisu onakve kakve bi trebale da budu.”

 

Ovaj mit ignoriše činjenicu da je normalno da svaki par ima problema u braku. Ne postoji savršen brak i u svakom postoje trzavice i problemi. Nijedno ljudsko biće ne vodi savršen život i ni u kom slučaju nije bez mane. Najčešći izgovori koje se koriste kao opravdanje za prevare su: “Ti nikada ne želiš seks”, “Jedva da  me i primjećuješ”,”Stalno me kritikuješ i pronalaziš mane!” Ovi razlozi mogu biti istiniti, ali nijedan od njih u suštini nije pravi razlog zbog kojeg bi neko bio nevjeran.

 

Istraživanja pokazuju da postoji uzročno-posljedična veza između problema u braku i prevare. Najčešći razlozi su želja za nečim novim, drugačijim i novim sazanjima i iskustvima. Nekad, “testiranje” novih stvari može poboljšati vaš dotadašnji ljubavni život, ali i uništiti ga potpuno. Jedno je sigurno, ako osoba u vezi ne dobija sve što želi, ona će te stvari, prije ili kasnije, pronaći na drugom mjestu.

 

“Prevara je bijeg!”

 

Osoba sklona čestim prevarama aktivno će tražiti partnera izvan sopstvene bračne zajednice. Međutim, veliki broj prevara se dešava ne zato što planirate da to uradite, već zato što previše vremena provodite sa nekim. Naizgled nevini postupci vas mogu dovesti da pređete granicu za koju ste bili sigurni da nema šanse da je pređete. Da li se nekada desilo da uđete na facebook profil djevojke kolege sa posla? Otišli ste na ručak sa šefom kojeg smatrate neodoljivim? Ili ste iz čistog mira uspostavili kontakt sa bivšim? Sve se ovo sigurno čini nevino i potpuno nebitno, ali morate obratiti pažnju na znakove upozorenja.

 

Ako ovakve stvari sakrijete od partnera i počnete da razmišljate o sljedećem koraku (previše razmišlajte o nekom, želite sastanak ili se konstantno dopisujete), budite oprezni, jer polako ulazite na “zabranjenu teritoriju”. Čovjek je po svojoj prirodi “slab” na nešto novo, drugačije, a posebno na ono što je zabranjeno. Najgore od svega je što, u početku, svi misle da su dovoljno jaki da odole iskušenju. Međutim, sudbina drugačije “podijeli karte” i mnogi, jednostavno, pokleknu.

 

“Afera neminovno označava kraj braka”

 

Koliko puta ste čuli (ili i sami rekli): “Prešla bih preko svega, ali da prihvatim činjenicu da me partner vara, to nikada ne bih.“ Istina je da nikada niste u potpunosti svjesni svojih mogućih reakcija, dok vam se ne dogodi takvo nešto. Oko 50 % parova ostane zajedno i nakon afere, najčešće iz razloga zato što su shvatili svoje greške i pronašli način da ih isprave. Naravno, uz to, postoji bezbroj drugih razloga zbog kojih partneri odlučuju da ostanu zajedno: duboka privrženost i ljubav, kao i međusobna predanost porodici i zajednici. Ovih drugih 50% su parovi koji su doživjeli razočarenje, traume i slično i nisu smogli snage da ostanu zajedno. Nemojte biti iznenađeni činjenicom da su neki od najboljih i najčvršćih brakova nastali nakon afere. U suštini, svaka osoba mora “posegnuti” duboko u svoju dušu i pronaći način da razumije, iskupi se, oprosti i obnovi.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.