x

Nakon smrti manekenke: Kiropraktičar je bio nepažljiv, slijedi tužba!

Manekenka Katie May otišla je na masažu u zapadnom dijelu Hollywooda u februaru 2016. godine. Nakon seanse, Katie se osjećala loše i nije mogla pričati. Umrla je od posljedica moždanog udara. 

Otac Kateine kćeri Mije , Alex Maimon, tuži losanđeleskog kiropraktičara Erica Swartza jer je skrivio njenu smrt. Manekenka koji su zvali i `kraljicom Snapchata` umrla je u 35. godini života nakon što joj je on ozlijedio vratnu arteriju te joj tako prekinuo dotok krvi u mozak. 

 

Katie se u februaru prošle godine vratila iz ordinacije kiropraktičara osjećajući se loše. Imala je teškoće s pričanjem i nije osjećala lijevi dio tijela.

 

Završila je u bolnici, no uskoro joj je mozak otkazao.

 

Njeni roditelji dali su ljekarima dopuštenje da Katie iskopčaju s aparata.  May je kiropraktičaru otišla jer ju je bolio vrat nakon snimanja.  Katie je bila samohrana majka sedmogodišnje Mije.

 

Neki pametniji kiropraktičar na mjestu dr. Swartza ne bi namještao Katein vrat jer bi znao koliko je to riskatno bez da se prije toga ne obave detaljne pretrage - stoji u Alexovoj tužbi te ističe da je May umrla zbog `agresivnog namještanja vrata nepažljivog kiropraktičara`.

 

Katein bivši dečko s kojim ima kćer tvrdi da se pokušao nagoditi sa Swartzem, ali nije uspio, zbog čega je pokrenuo tužbu.  

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.