x

Nakon što su stradali njeni roditelji i sestra: U banjalučkoj bolnici preminula i Nikolina Đedovac!

Nikolina Đedovac (18) koja je bila teško povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su prekjučer stradali njeni roditelji Zlato (53) i Slavica  (46), te sestra Kristina (17) kada je voz udario u Passat na pružnom prijelazu u dobojskom naselju Grabovica, preminula je sinoć u banjalučkoj bolnici.

-  Uprkos maksimalno uloženim naporima medicinskog osoblja, pacijentkinja N.Đ. (1999) koja je bila u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, u dubokoj komi, preminula je jučer u 21.40 sati. Napominjemo da je pacijentkinja N. Đ. 12. marta u 6:45 sati primljena u Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra RS sa teškom povredom glave i grudnog koša, u stanju duboke kome, kazali su za Avaz.ba iz banjalučke bolnice. 

 

U Doboju je, pak, danas proglašen Dan žalosti zbog tragične pogibije članova ove porodice iz dobojskog naselja Stanovi.

 

U saopćenju iz Administrativne službe grada navodi se da je na Dan žalosti obavezno isticanje zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad, kao i drugim institucijama na području ove lokalne zajednice.

 

Elektronski i drugi mediji, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode Danu žalosti na teritoriji grada Doboj. 

 

Podsjećamo, Zlatko i Slavica Đedovac kobne noći Passatom, koji je vozila supruga, otišli su u Doboj po kćerke Kristinu i Nikolinu, koje su pohađale Medicinsku školu. One su bile na rođendanskom slavlju kod svoje kolegice. 

 

Povratak kući i prijelaz preko pruge  na pružnom prijelazu Stanovi oko 2.55 sati bio je za njih koban.

 

Utvrđeno je da je mašinovođa vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao signale i kočio, ali je automobil prelazio prugu. Putni prijelaz na ovom mjestu obilježen je saobraćajnim znakom i signalnim znacima, a alkotestiranje mašinovođe je pokazao da je nalaz bio negativan.

 

Vatrogasci iz Doboja morali su sjeći lim kako bi iz slupanog automobila izvadili tijela iz Passata.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.