x

Namirnica koja će vaše lice učiniti savršenim!

Kvasac se od antičkih vremena koristi za pripremanje brojnih djelotvornih kozmetičkih preparata...

Pekarski, a posebno pivski kvasac, bogati su vitaminima B-grupe, kao što su B1, B2, B6 i B12 kao i mineralima i elementima u tragovima, među 

kojima su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor, kao i vrijednim aminokiselinama.

 

Zato, iako odgovara svim tipovima, posebno je dobar za masnu, mladalačku i zrelu, kao i za suvu i beživotnu kožu.

 

Evo tri primjera kako da iskoristite kvasac:

 

Anti-ejdžing maska za lice

 

Izmješajte 2 supene kašike svežeg kvasca i 1 supenu kašiku vode. Nanesite na lice i vrat, pustite da djeluje, pa kad se osuši isperite naizmjenično toplom i hladnom vodom. Ako ste u 20-im godinama masku koristite jednom mjesečno, 30-im dva puta mjesečno, 40-im jedan put nedjeljno, 50-im dva puta nedjeljno, a u 60-im i više od tri puta nedjeljno.

 

Lifting maska za lice

 

Izmješajte 2 kocke svježeg kvasca, 125 ml toplog mlijeka i 1 kafenu kašiku šećera. Nanesite na lice, vrat i dekolte, pustite da djeluje dok se ne osuši, a zatim isperite mlakom vodom.

 

Piling od kvasca za lice

 

Izmješajte pola kocke svježeg kvasca sa malo mlijeka, dodajte 1 supenu kašiku drobljenih sjemenki lana. Nanesite na lice i kad se potpuno osuši, masku odstranite mlakom vodom uz nježno trljanje vrhovima prstiju.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.