x

Namirnice koje ne bi trebalo da stavljate u frižider!

Određena hrana može da promijeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru.

Bez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru.

 

Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera.

 

Paradajz - može da promijeni teksturu i ukus

 

Lubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideru

 

Krompir - mijenja ukus kada se čuva u frižideru

 

Crni luk - može da se ubuđa i promijeni teksturu, a time i ukus

 

Kafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne mirise

 

Bijeli luk - može da proklija i da se ubuđa

 

Alkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturi

 

Med - može da se kristališe i zgusne brže

 

Ljuti sos - većina soseva može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godine

 

Hljeb - postaće suv

 

Bosiljak - može da uvene i upije okolne mirise

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.