Namirnice koje ne bi trebalo da stavljate u frižider!
Određena hrana može da promijeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru.
Bez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru.
Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera.
Paradajz - može da promijeni teksturu i ukus
Lubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideru
Krompir - mijenja ukus kada se čuva u frižideru
Crni luk - može da se ubuđa i promijeni teksturu, a time i ukus
Kafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne mirise
Bijeli luk - može da proklija i da se ubuđa
Alkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturi
Med - može da se kristališe i zgusne brže
Ljuti sos - većina soseva može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godine
Hljeb - postaće suv
Bosiljak - može da uvene i upije okolne mirise
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.