x

Namirnice koje usporavaju starenje!

Stručnjaci kažu da za lijep i mlad izgled treba, prije svega, živjeti zdravo, a jedan od važnih faktora zdravog života jeste ishrana.

Zato su nutricionisti sastavili listu sedam namirnica koje su dobre za zdravlje, a samim tim i za ljepotu i mladost tijela.

Prva među njima je riba, za koju su istraživanja pokazala da ljudi koji jedu mnogo ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti.

Inače, riba je bogata omega-3 mastima koje stabilizuju srčani ritam i štite od skupljanja holesterola u krvnim sudovima, piše portal Magazin.

Drugo po redu je maslinovo ulje koje obiluje zasićenim mastima i dobro je u borbi protiv raka i srčanih bolesti.

Slijedi čokolada, čiji je glavni sastojak kakao koji sadrži sastojke koji su veoma dobri za krvne sudove a takođe, ako se uzima u razumnim granicama, djeluje preventivno i protiv nastanak dijabetesa tipa 2.

Jogurt može da uspori starenje, jer obiluje kalcijumom koji spriječava bolesti povezane s kostima, a sadrži i dobre bakterije koje jačaju imunološki sistem.

Slijede borovnice, orašasti plodovi ( lešnici, orasi, badem) i crno vino u u malim količinama koje utiče na manje oboljevanje od dijabetesa, gubitka memorije i srčanih bolesti.

 

Izvor: magazin.net.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.