x

Namirnice pomoću kojih kosa brže raste!

Pravilnom ishranom možete poboljšati zdravlje i izgled svoje kose i ubrzati njen rast.

Određeni sastojci u hrani mogu pozitivno uticati na zdravlje i dužinu vaše kose. Konzumirajte ove namirnice i nećete morati dugo da čekate da vaša kosa dostigne željenu dužinu.

 

1. Losos

 

Ova riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje pozitivno utiču na kožu glave, a samim tim i na rast kose. Pored toga, losos sadrži dosta vitamina D i amino kiselina, koji su neophodni za optimalno zdravlje kose.

 

2. Avokado

 

Bogatstvo masnoća čini avokado idealnom namirnicom za zdravlje i sjaj kose. Pored korišćenja avokada u ishrani, ovu namirnicu možete nanijeti direktno na kožu glave i tako stimulisati proizvodnju kolagena.

 

3. Žumance

 

Bogatstvo omega-3 masnim kiselinama i biotinom koje se krije u žumancetu može vam podariti duge uvojke. Potrudite se da unesete manje bjelanaca jer oni mogu smanjiti sposobnost organizma da apsorbuje biotin.

 

4. Bademi

 

Ovi hrskavi plodovi, baš kao i žumanca, sadrže biotin, pa će vam pružiti zdravu, gustu i dugu kosu.

 

5. Sjeme suncokreta

 

Nutricionisti tvrde da sjeme suncokreta može da podstakne rast kose, učini je sjajnom, gustom i spriječi pretjeran gubitak vlasi.

 

6. Slatki krompir (Batat)

 

Beta karoten u slatkom krompiru je veoma značajan za apsorpciju vitamina A, nutritijenta koji veoma pozitivno utiče na rast kose i zdravlje kože glave.

 

7. Žute paprike

 

Stručnjaci kažu da žute paprike sadrže čak pet puta više vitamina C od pomorandži. Ovaj nutritijent je veoma značajan za zdravlje i snagu vlasi kose, piše healthdigezt.com. Zahvaljujući antioksidantima, kosa će se manje lomiti i opadati. 

 

8. Ostrige

 

Nedostatak cinka može biti glavni razlog za opadanje i lomljenje kose. Ako u ishranu obogatite ostrigama bićete sigurni da ste unijeli dovoljne količine korisnog cinka.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.