x

Namirnice za blistavo lice!

Modeli izgledaju sjajno na fotografijama kao i na modnim pistama.

Neke tome mogu da zahvale sjajno genetici, ali bez obzira na to, sve one moraju da vode računa o ishrani koja utiče na njihov fizički izgled, ali i sjaj kože.

 

Evo koje namirnice se nalaze u jelovnku svake ljepotice čije blistavo lice vas posmatra sa stranica magazina:

 

Šargarepa

 

Beta karoten u šargarepama je preobraćen u vitamin A, sastojak koji održava kožu zdravom i lijepom. Vitamina A sadrži antioksidante i na taj način pomaže spriječavaju sitnih bora, linija i nepravilnosti na koži.

 

Zeleni čaj

 

Antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju pomažu da izbacite slobodne radikale, zbog kojh nećete izgledati umorno i starije nego što jeste. Zeleni čaj takođe pomaže u smanjivanju stresa, omogućujući tijelu dobru podlogu za odmor i dobar san, koji su neophodni za održavanje ljepote.

 

Citrusi

 

Nije tajna da su citrusi odlični izvori vitamina C, sastojka poštovanog zbog njegovih odličnih moći. Osvježavajuć i lijep način da unesete vašu dnevnu količinu vitmanina C su prirodno ceđeni sokovi poput onih od pomrandže, grejpa i limuna.

 

Paradajz

 

Paradajz je bogat antioksidantima, a u svijetu modelinga on je važan sastojak za sjajnu kožu. I vi to možete učiniti da postignete sjajan fizički izgled tako što ćete ga uvesti na redovan meni.

 

Bademi

 

Zdrave masti u bademima daju energiju koja vam je potrebna za redovno vježbanje i rad organizma. Oni su takođe ukusne grickalice, koje vas čuvaju daleko od onih koji mogu potpuno da unište i vašu figuru i zdravlje.

 

Nezaslađeni jogurt

 

Jogurt bez dodatka šećera, raznih ukusa i ostalih nepotrebnih sastojaka je dobar za vaše zube i kosti. Bilioni dobrih bakterija u jogurtu pomažu probavu, što smanjuje nadutost.

 

Sir

 

Modeli moraju da imaju savršene osmijehe. Konzumiranje tvrdih sireva je visoko preporučljivo jer pomaže u prevenciji od oralnih bakterija koje uzrokuju probleme sa desnima i karijesom.

 

Povrće

 

Hranljivo je i sadrži veoma malo kalorija, a visok postotak povrća na vašem tanjiru čini čuda i za vaše zdravlje. Zeleno lišće posebno je bogato vlaknima koji vas čine sitim dugo vremena. Vlakna pomažu u smanjenju nadutosti abdomena, sjaju kože i maladačkoj ljepoti. Kao što možete da vidite, nema potrebe za preskupim intervencijama i tretmanima kože, sve što treba da uradite je da zapravo vodite računa o sebi, a najbolje je da počnete sa ishranom i zdravijim načinom života.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.