x

Naoružan do zuba izudarao prodavača hrane za golubove !

Kod Sebilja na Baščaršiji jučer oko osam sati, prema informacijama iz policije, došlo je do tuče u kojoj su učestvovale dvije osobe. 

- Policijski službenici brzo su intervenirali i razdvojili učesnike u tuči. Kod jedne osobe koja učestvovala u tuči pronađena je ručna bomba. Kod vinovnika nije bilo većih povreda - izjavio je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Napad s leđa

Prema informacijama koje smo dobili na licu mjesta, a koje se razlikuju od zvaničnih podataka, Midhat Jelečić zvani Mido fizički je napao Kemala Smajića, prodavača hrane za golubove. Smajić, kojeg smo jučer zatekli kod Sebilja, ispričao nam je da je Midhatu, dok ga je udarao, ispala bomba koja, na svu sreću, nije eksplodirala. 

Nakon što mu je zadao nekoliko udaraca, Jelečić se udaljio, a Kemal je ostao da sjedi sav krvav. Trgovci iz obližnjih radnji pozvali su policiju, koja je odmah stigla na mjesto događaja i privela Jelečića, kojem je oduzeta bomba.

- Sjedio sam i hranio svog psa kao i uvijek što radim. Sasvim nenadano, Mido mi je prišao sleđa i počeo me udarati. Ne znam zaista u čemu je bio problem i zašto je tek tako nasrnuo na mene. Znam da je problematičan, ali ja mu nikad nisam dao povoda za ovako nešto - ispričao nam je Smajić te dodao da je kod Jelečića, osim bombe, pronađen i kalašnjikov, pištolj te pancirka.

Građani potvrdili da je napadač imao kalašnjikov

Smajić je odmah prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

- Pacijent je primljen oko devet sati na kliniku, gdje su mu konstatirane kontuzije glave. Rana je ušivena i nije bilo potrebe za njegovim daljnjim zadržavanjem, tako da je pušten kući - izjavila je Biljana Jandrić, portparol KCUS-u.

Viđen s puškom

Trgovci na Baščaršiji bili su zatečeni ovim događajem jer, kako nam je kazala prodavačica iz radnje prekoputa Sebilja, Kemal je bolestan čovjek i nema razloga praviti probleme.

- Kada sam dolazila na posao, vidjela sam policiju koja je trakom sve ogradila. Nisam znala šta se dogodilo. Komšije su mi rekle da je neko pretukao Kemu. Pa kakav to čovjek moraš biti da digneš ruku na bolesnog čovjeka, invalida, koji je imao moždani udar. Žalosno! - kazala je prodavačica.

Nakon otpuštanja iz bolnice Kemal se sa zavojem na glavi vratio na svoje ``radno mjesto`` i nastavio prodavati hranu za golubove.

Osim podatka da je jedna bomba oduzeta na licu mjesta, dežurni operativni MUP-a KS nisu imali podatak da je oduzeto još neko oružje. 

Nekoliko građana Starog grada jučer nam je potvrdilo da su vidjeli Jelečića kako naoružan kalašnjikovim hoda ulicom Safet-bega Bašagića.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.