x

Napokon otkriveno zašto vas privlači određeni tip muškarca!

Unatoč popularnoj teoriji da žene privlače različiti muškarci, ovisno o periodu menstrualnog ciklusa, na osnovi nove studije znanstvenici tvrde kako žene konstantno privlači isti tip muškaraca, bez obzira na menstrualno razdoblje.

Popularna teorija tvrdi da žene izrazito muževne muškarce smatraju više privlačnima u vrijeme kada ovuliraju, a ljubazni i nježni muškarci privlačniji su im u ostatku menstrualnog ciklusa. No novom studijom znanstvenici pobijaju ovu teoriju te tvrde kako su nezamjetne promjene u privlačnosti s obzirom na menstrualni ciklus, prenosi Daily Mail.

 

Znanstvenici sa Sveučilišta Southern California proveli su analizu više od 58 znanstvenih istraživanja te su otkrili kako vrlo plodne žene priželjkuju seks s muškarcima koji izgledaju vrlo muževno te genetički zdravo. Međutim također su otkrili kako će te iste žene i ostatak mjeseca privlačiti isti taj tip muškaraca, a ne samo za vrijeme ovulacije.

 

S druge strane, znanstvenici su otkrili da manje plodne žene češće privlače nježniji i ljubazniji muškarci, i tijekom cijeloga mjeseca, a ne samo za vrijeme plodnog razdoblja. 

 

Rezultati istraživanja također su pokazali da plodnije i manje plodne žene vole muškarce koji pokazuju dominantno ponašanje. A što je još važnije, ta preferencija nije bila jača među ženama koje su bile u plodnoj fazi menstrualnog ciklusa. Osim toga, u kojem god trenutku menstrualnog ciklusa bile, žene također preferiraju nježne muškarce, istraživači su otkrili, i to i za dugoročne i za kratkoročne veze.

 

`Potpun model ljudske reprodukcije treba priznati žensku impresivnu sposobnost regulacije svog ponašanja koje ne upada u zamku biološkog determinizma. Bez obzira na ono što je moglo biti normativno tijekom povijesti, nastupom različitih uloga i kompleksnog grupnog života žene su pokazale sposobnost prilagodbe reproduktivne aktivnosti različitim društvenim ulogama`, dodaje voditeljica istraživanja, profesorica Wendy Wood.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.