x

Napoli poveo na Bernabeu, pa osjetio moć Reala!

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras pobjedu na domaćem terenu u okviru prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Napolija sa 3:1.


Insigne gol R_N by goloviliga

Real Madrid je bio favorit na ovom meču, a tu ulogu su i opravdali na terenu. Ipak, nije sve tako dobro počelo po Kraljevski tim jer je Napoli poveo već nakon osam minuta igre. Hamšik je dodao jednu loptu do Insignea, a Italijan je vidio da je golman Reala Keylor Navas veoma loše postavljen pa je odlučio odmah da uputi udarac sa nekih 30-ak metara te je savladao Kostarikanca. 

 


Benz gol R_N_1_1 by goloviliga

Ipak, taj hladan tuš nije negativno uticao na Real Madrid koji se veoma brzo pribrao pa su do poravnanja stigli nakon samo 11 minuta. Dani Carvajal je sjajno centrirao, a Karim Benzema se dobro snašao te matirao Reinu za 1:1. Do kraja prvog dijela Real je imao još dvije dobre prilike i to preko Ronalda i Benzeme, ali rezultat je ostao nepromjenjen pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom.

 

Domaća ekipa je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo bolje pa su do potpunog preokreta stigli već u četvrtoj minuti nastavka meča kada je Toni Kroos nakon asistencije Cristiana Ronalda matirao Reinu. Tu nije bio kraj mukama Napolija, jer je Real do novog gola stigao u 54. minuti, a strijelac veoma lijepog gola bio je Casemiro. 

 


Cas gol by goloviliga

Napoli je kasnije na sve načine pokušao da dođe do još jednog gola koji bi im dao velike šanse u revanšu pa su stvorili dvije dobre prilike. Obje je imao Mertens, ali prvi put je iz stopostotne prilike šutirao preko gola, dok mu je drugi put udarac odbranio Navas. 

 

Ostalo je 3:1 pa je Real veliki favorit da nakon revanša prođe u četvrtfinale Lige šampiona.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.