Napravite Rafaelo kocke!
Uživajte u neodoljivoj poslastici s egzotičnim ukusom kokosa.
Poslastice s kokosom su idealan način da u dom unesete egzotičnu, tropsku atmosferu. Zato vam predstavljamo recept za sočne Rafaelo kocke koje plijene svojim ukusom.
Potrebno je:
Za koru:
5 bjelanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
100 g brašna
100 g kokosovog brašna
Za prelivanje korice:
pola litra mlijeka
Za fil:
5 žumanaca
pola litra mlijeka
250g margarina
200g šećera
6 kašika brašna
Rernu uključite na 200 stepeni. Razdvojite bjelanca od žumanaca. Mutite mikserom dok se bjelanca ne umute (oko 2 minuta), postepeno dodajte 300 grama šećera i nastavite s mućenjem dok se šećer potpuno ne rastopi (oko 4 minuta). Dodajte kašiku sirćeta i mutite još pola minuta dok ne dobijete čvrst šam. Isključite mikser i dodajte 100 g brašna.
Izdvojite od 100 grama kokosovog brašna dvije kašike (kasnije za dekoraciju) a ostatak dodati u umućeno bjelance i sve to miješati ručno kašikom.
Podmažite dublji pleh kašikom ulja i sipajte umućeno bjelance. Rasporedite ravnomjerno i stavite u rernu da se peče. S obzirom da ste rernu zagrijali na 200 stepeni, kada stavite koru da se peče smanjite temperaturu na 180 stepeni C i pecite 25 minuta. Rernu ne otvarajte dok se peče.
Vruću pečenu koru preliti s pola litra hladnog mlijeka ravnomerno i ostaviti da se hladi.
Fil
Mutite mikserom 5 žumanaca, dodajte pola litra mleka, 200 grama šećera, 6 kašika brašna (mućenje traje 2-3-min).
Kuvati na pari fil (7 – 10 min) miješajući s vremena na vrijeme varjačom a zatim i mikserom. Kuvan fil promiješati mikserom i ostaviti da se hladi. Miješajte s vremena na vrijeme dok se hladi da se ne bi napravila korica.
Umutite 250 margarina (koji je bio na sobnoj temperaturi) i u njega dodati ohlađeni fil. Mutite mikserom dok se dobro ne sjedini.
Filovanje
Preko kore koja se ohladila rasporedite ravnomjerno fil pa preko posuti 2 kašike kokosovog brašna koje ste prethodno odvojili. Stavite kolač u frižider sat vremena i poslužite kad se ohladi.
Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.