x

Napravite piletinu sa pečurkama!

Predlažemo vam da danas napravite piletinu sa pečurkama, jednostavno a ukusno jelo.

Sastojci:

 

- 30 gr brašna

 

- 800 gr pilećih fileta

 

- so i biber

 

- kašika maslinovog ulja

 

- 30 gr putera

 

- dvije kašike svježeg, sjeckanog peršuna

 

- 500 gr šampinjona, sjeckanih na četvrtine

 

- 50 ml suvog bijelog vina

 

- 50 ml pilećeg bujona

 

Priprema:

 

Posolite i pobiberite pileće filete pa ih uvaljajte u brašno.

 

Zagrijte ulje i puter u tiganju pa ispržite filete do zlatnožute boje, oko tri minute sa po svake strane. Izvadite na tanjir i ovlaš prekrijte aluminijumskom folijom.

 

Smanjite vatru pa dodajte preostali puter i pečurke. Prodinstajte ih dok ne omekšaju, oko šest minuta. Dodajte vino i bujon, pa dinstajte dok ne uvri oko polovine tečnosti (oko tri minuta). Posolite i pobiberite, vratite piletinu u tanjir kao i svu tečnost koju je pustila, pospite peršunom.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.