x

Napravite prirodni dezodorans!

Većina ljudi nakon tuširanja ili kupanja ispod pazuha pošprica svoj omiljeni dezodorans, ali znate li koliko su dezodoransi štetni? Te kakve sve posljedice možete imati od dezodoransa?

Kako bi ih izbjegli, te uklonili nanošenje štete na vaše tijelo, u nastavku vam donosimo jednostavan recept pomoću kojeg možete napraviti prirodni dezodorans, koji vam neće nimalo štetiti, a nakon kojeg ćete lijepo mirisati.

 

Razlika između dezodoransa i antiperspiranta je velika! Dezodorans neutralizira neugodne mirise na tijelu, a antiperspirant sprječava znojenje!

 

Dezodorans sprječava neugodne mirise do kojih dolazi kombinacijom znoja i bakterija, ali ne sprječava znojenje, dok antiperspirant sadrži razne štetne kemikalije koje sprječavaju znojenje, što je jako štetno za naš organizam.

 

U antiperspirantima se nalazi aluminij koji uzrokuje bolesti poput Alzheimerove bolesti i raka dojke. Zato bi najbolje bilo da prilikom kupovine dezodoransa pročitate deklaraciju, te ne kupujete one koji u sebi sadrže antiperspirante.

 

Naravno najbolje bi bilo da u potpunosti iz upotrebe izbacite ove štetne proizvode i okrenete se onim zdravim prirodnima. Prirodni proizvodi čak djeluju bolje od komercijalnih, a ne zatvaraju pore, te ne narušavaju vaše zdravlje.

 

Mi vam donosimo recept za dezodorans u sticku, a sve što će vam trebati je gustin, cvjetovi lavande, soda bikarbona, maslinovo ulje, vosak i ružmarin. U 2 dcl maslinovog ulja stavite svježe listove ružmarina i sušene cvjetove lavande. Ovu smjesu držite na suncu nekoliko dana, sve dok ne puste svoju aromu.

 

Nakon par dana, maslinovo ulje procijedite u lončić i lagano zagrijte na vatri, ali samo malo, tek toliko da se u njemu može otopiti pčelinji vosak. U lagano zagrijanom maslinovom ulju, otopite 15 g pčelinjeg voska.

 

Na samom kraju smjesi dodajte 4 žličice sode bikarbone i 4 žličice gustina. Sve sastojke stavite u posudu u kojoj ćete koristiti dezodorans i ostavite da odstoji, kako bi se svi sastojci sjedinili i ohladili. Kada smjesa postane ujednačena, gusta i hladna, dezodorans je spreman za upotrebu!

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.