x

Nastup na EP poklon rahmetli ocu!

U Mostaru su održani izborni mečevi za nastup najboljih bh. boksera koji će nastupiti idući mjesec na Evropskom prvenstvu, a koje će se održati u Bugarskom glavnom gradu Sofiji. Našu zemlju predstavljaće šest takmičara, a koje će iz ugla predvoditi stručni štab u sastavu Almedin Fetahović i Milenko Tomić.

Među reprezentativcima će biti i mladi, izuzetno talentovani i beskompromisni borac, momak bez straha, sjajni Naser Delalić. Svi bokserski stručnjaci koji su do sada pratili nastupe mladog Delalića slažu se u procijeni i jedinstveni su po pitanju njegove karijere - to je naš reprezentativac o kome će se vrlo brzo ćuti samo najbolje i najljepše vijesti. Naser je fajter koji ima kvalitet, znanje, želju za uspjehom, a što je najvažnije u boksu - nema ustupka ni pred jednim rivalom, sve svoje protivnike cijeni, ali vjeruje u sebe, svoje trenere, ljude koji vode računa o njegovoj budućoj karijeri.O novoj pobjedi u Mostaru, nastupu u Sofiji, planovima, ambicijama...Delalić, kaže:

 

- U jednoj kvalitetnoj borbi savladao sam svog rivala Silvia Mikulića iz Ljubuškog, u super teškoj kategoriji + 91 kg, i stekao pravo da nastupim na Evropskom prvenstvu u Sofiji, a što je veliki  uspjeh i priznanje za sve moje dosadašnje treninge, nastupe,mukotrpan i „krvav“ rad...Sigurno da svaki sportaš, u bilo kom sportu, želi nastup na ovakvom prvenstvu,i obećajem da ću pružiti maksimum znanja i borbenosti da dostojanstveno branim čast i ugled naše zemlje i našeg boksa. Do odlaska u Bugarsku radiću sa još jačim intenzitetom sa svojim trenerom Edisom Efendićem, a završne pripreme obaviću na planini u blizini Sarajeva, gdje ću imati maksimalne uslove da se što bolje spremim, da za vrijeme desetodnevnih treninga pripremim taktiku i strategiju sa kojom ću nastupiti na Evropskom prvenstvu. Naravno,biće tu pripremnih mečeva, a u kojima ću sa sparing partnerima, isprobati sve varijante borbi.

 

Nastup na EP poklon rahmetli ocu

 

- Svoj nastup na Evropskom prvenstvu poklanjam svom rahmetli ocu, koga sam prije dvije godine ukopao u Srebrenici, kao i svim ostalim šehidima Srebrenice. Zbog rahmetli babe, a to sam obećao majki i bratu, borbe u Bugarskoj biće do sada moje najbolje u karijeri, jer i na ovaj način, ja i moji drugovi iz reprezentacije, pokazujemo da Srebrenica nikada neće biti zaboravljena, a da je BiH bila, da je ima i da će je ako Bog da, uvjek biti...kaže majstor Delalić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.