x

Naučite razlikovati psihopate i sociopate!

Psihopatske tendencije se mogu opaziti već u djetinjstvu, a tipični su znakovi odsutnost straha, tvrdoglava neposlušnost i ravnodušnost na tuđu patnju. Kada ste ga upoznali, izgledao je i ponašao se kao Norman Bates u prvom susretu s Marion - bio je simpatičan, uglađen i drag - i ništa nije upućivalo na to da ste naletjeli na psihopata. No to ne znači da je normalan. Psihopati mogu biti izuzetno šarmantni i lako ćete nasjesti na njih ako ne svladate znakove koji upućuju da nešto nije u redu. 

Postoji barem desetak znakova koji mogu upozoriti na to da imate posla s psihopatom.

 

Naprimjer, ako je vaš muškarac laskavac kakvog još niste sreli i već prvi dan vam izjavi da ste prelijepa, nevjerovatno inteligentna i beskrajno duhovita, moguće je da ``puca`` na vašu nesigurnost.

 

Ako shvati da mislite da ste debeli, on će vam reći da obožava vaše tijelo, ako misli da ste sramežljivi, on će se smijati svakom loše ispričanom vicu i bombardirat će vas ljubavlju.

 

To je faza koja traje nekoliko mjeseci, nakon čega će isključiti pohvale.

 

Nakon faze ``ljubavnog bombardiranja`` uslijedit će vjerojatno faza šutnje, ili česti nestanci.

 

Potom slijedi faza umanjivanja vaše vrijednosti.

 

Osim toga, pokušat će vas uvjeriti da ste srodne duše, da voli sve što vi volite i da imate iste interese, odnosno zrcalit će vaše ponašanje.

 

On nema pravi identitet pa guta i zrcali natrag na vas vaš. Također, često igra na sažaljenje. 

 

Obratite pažnju i na njegove bolesti i povrede jer psihopati obožavaju sažaljenje.

 

Pojava je nešto češća kod muškaraca, a viša FBI-eva profilerica Mary Ellen O`Tulle procijenila je da je jedan od sto muškaraca sigurno psihopat.

 

Psihopat i sociopat imaju neke slične karakteristike i katkada je vrlo teško procijeniti što su. U svakom slučaju, najbolji savjet je da se maknete od njih što dalje. 

 

Osnovne razlike između psihopata i sociopata pogledajte na fotografijama broj 2. i 3.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.