x

Navijači Čelika spremaju doček za igrače, a stranke i političari doniraju sredstva za licencu!

Nogometaši Čelika nakon utakmice protiv Širokog Brijega osigurali su opstanak u društvu najboljih, a navijači u Zenici sa nestrpljenjem očekuju ponoć kada će na trgu u centru grada pozdraviti svoje šampione.

Doček za crno-crvene momke iz Širokog Brijega bit će organizovan ispred Robne kuće ``Bosanka`` u centru Zenice tačno u ponoć. Iako je rekao da neće biti u Širokom Brijegu, trener Čelika Boris Pavić danas je bio na Pecari gdje je još jednom sa svojim izabranicima proslavio pobjedu.

 

Predsjednik NK Čelik Selvedin Šatorović je u ranijim razgovorima za Klix.ba naglasio kako će Čelik izboriti pobjedu na terenu i ostati u društvu najboljih klubova u Bosni i Hercegovini, ali da će zbog politike ispaštati. Nogometni klub sa Bilinog Polja još uvijek nije prikupio sredstva potrebna za dobivanje licence koja bi im omogućila nastup naredne sezone. 

 

Izborna obećanja i priča gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića stala su na 77.000 KM koliko je izglasalo Gradsko vijeće Zenice da se iz rezerve budžeta izdvoji za licencu. Međutim, crno-crvenima je potrebno još oko 50.000 KM da obezbijede potrebnu licencu. Međutim, bitno je naglasiti i da je gradonačelnik Kasumović do sada na račun Čelika uplatio velika sredstva i pokazao da stoji iza Čelika, iako je zbog uplata za zeničkog premijerligaša dobio krivične prijave.

 

U prikupljanje sredstava uključili su se svi, pa i političari koji žive za Čelik i koji su iz svojih džepova spremni dati sredstva za zeničkog premijerligaša. Tako je predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak javno pozvao sve simpatizere i navijače Čelika da doniraju sredstva i pomognu svom klubu dodavši da će on lično dati 1.000 KM.

 

Politička stranka ``Snaga centra`` koja u Gradskom vijeću Zenice ima šest vijećnika javnosti se obratila sa porukom da je Čelik nakon herojske borbe izborio opstanak te da su odlučili da mjesečne paušale doniraju Čeliku.

 

``Nakon herojske borbe u ovoj polusezoni i Ligi za ostanak, te sjajnog rezultata i ostanka NK Čelik Zenica u Premijer Liga BiH uprkos velikom zaostatku u prvom dijelu sezone, vijećnici Snage Centra su odlučili i pozivaju ostalih 25 vijećnika da u ponedjeljak uplate po jedan mjesečni paušal i time obezbjede Čeliku 20.000 KM i pokažu da NK Čelik ima podršku vijećnika. Pored ovoga pozivamo sve parlamentarne stranke u Gradskom vijeću da uplate po 2.500 KM čime bi obezbjedili još 17.500 KM. Smatramo da se sada treba pokazati ko je za Čelik, a ko za populistična obećanja``, poručili su iz Snage centra.

 

Iz Neformalne grupe građana ``Za Čelik`` jasno su poručili da do gašenja Čelika neće doći te da će se pronaći izlaz za sve, ali da je najbitnije osigurati licencu.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.