x

Navijači Španije poručili Piqueu: Đubre jedno, napusti reprezentaciju!

Fudbaler Barcelone Gerard Pique bio je u centru pažnje na okupljanju reprezentacije Španije pred završnicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Rusiji.

 

Defanzivac Barcelone je nakon referenduma, koji se održao u Kataloniji u nedjelju, javno konstatovao da je spreman napustiti reprezentaciju ukoliko ga navijači smatraju problemom.

 

 

U trenutku kada je Pique izlazio na teren, trening-kampom čuli su se glasni zvižduci te uvredljivi povici koji su upućeni ovom štoperu, a ekipa Julena Lapeteguija je nakon samo 23 minute napustila teren.

 

``Ja sam Katalonac i osjećam se tako, više nego ikada. Ponosan sam na ljude iz Katalonije, glasanje je pravo koje se mora štititi``, rekao je Pique nakon meča s Las Palmasom te podigao veliku prašinu ovom izjavom. 

 

Navijači koji su bili na tribinama na treningu reprezentacije Španije poručili su Piqueu da napusti reprezentaciju te su ga nazivali pogrdnim imenima, a na kraju je reagovalo čak i osiguranje. 

 

 

``Već sam glasao. Zajedno smo nezaustavljivi``, napisao je Gerard Pique na Twitteru postavivši fotografiju glasanja nekoliko sati prije utakmice.

 

Podsjećamo, Španija će u petak igrati protiv Albanije, a kvalifikacije će završiti u ponedjeljak kada ih očekuje meč protiv Izraela.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.